Tényleg a GeForce RTX 3070 szintjéig érnek fel teljesítményben az Intel új videokártyái?

És a vállalat a belépőszintet sem hagyja érintetlenül, ahova az Nvidia és az AMD aktuális videokártya-generációja még nem tette be a lábát.

Tényleg a GeForce RTX 3070 szintjéig érnek fel teljesítményben az Intel új videokártyái?

Az Intel videokártya sorozata várhatóan a következő év első negyedévében rajtol el, legalábbis jelenleg ez a hivatalos álláspont. Az Arc márkanév alá tartozó újdonságokra még elég sokat kell várni, így a konkrét kínálatról is elég keveset lehet tudni. A napokban viszont kiszivárgott egy hitelesnek tűnő Intel dokumentum, amely alapján látható, nagyjából hova pozicionálja az Intel új videokártyáit, amelyek itt még DG2 kódnévvel szerepelnek, de mint az korábban kiderült, ezek a termékek végül az Alchemist kódnevet kapják.

Úgy tűnik, az Intel Alchemist videokártyái közül a csúcsmodell csak a GeForce RTX 3070 és a Radeon RX 6700 XT szintjéig érhet fel, már ami a teljesítményét illeti. Ez elsőre csalódásnak tűnhet, ám mivel új belépőről van szó, ha tényleg sikerül tartani a kitűzött célt, akkor ez egy igazán szép eredmény – később pedig még több borsot törhet a vállalat riválisai orra alá.

Galéria megnyitása

A fenti dokumentum alapján a csúcskategóriás DG2-es videokártya esetében 225 W-os TDP keretre számíthatunk. Az új videokártyán található GPU várhatóan a 175 W és 225 W közötti TDP keretet fedheti le, így árban a 300 és 499 dolláros szintet, valamint a GeForce RTX 3060 és a GeForce RTX 3070 teljesítményét érheti el.

Érdekesség, hogy míg az AMD és az Nvidia az aktuális videokártya-generációikkal egyelőre érintetlenül hagyták a belépőszintű, illetve a kereskedelem fő áramába szánt olcsóbb videokártyák piacát, addig az Intelnél ilyesmire nem lehet számítani, ugyanis a 75 W-os TDP kerettel rendelkező SoC2 alapú megoldások pont a 100 és 225 dollár közötti szegmenset foglalhatják el. Teljesítmény terén a 75 W-os újdonságok egyike a 159 dolláros GeForce GTX 1650-nel lehet egy szinten, ám mivel a TDP keret csak 75 W marad, nem várhatóan nem lesz szükség PCI Express tápcsatlakozó használatára.

Noha a fenti információ egyelőre még csak pletykaszintű, a VideoCardz munkatársai szerint egy megbízható twitteres forrás hasonló adatokat posztolt korábban, így lehet valami a fentiekben. Biztosat persze majd csak akkor tudhatunk, ha az új videokártya sorozat hivatalos rajtjára is sor kerül a CES 2022 alkalmával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap