Teljesen moduláris tápegységek SilverStone módra

A SilverStone új tápegységeket mutatott be, amelyek a Strider Gold S sorozatban foglalnak helyet, és 750 wattos, illetve 850 wattos teljesítménnyel állnak a vérbeli gamer konfigurációk rendelkezésére.

Teljesen moduláris tápegységek SilverStone módra

A két friss jövevény 80Plus Gold minősítést kapott, azaz hatásfokuk terheléstől függően 87% és 90% között helyezkedik el, ami igen szép érték. Külön jó hír, hogy az újdonságok teljesen moduláris felépítéssel érkeznek, azaz összes tápkábelük lecsatolható. Ez azért jó, mert így csak a feltétlenül szükséges tápkábeleket kell alkalmazni, ezért elkerülhető a kábeldzsungel kialakulása, ami az esztétikum mellett rendszer szellőzésére is pozitívan hat.

A termékek feketére festett házzal érkeznek, ami mindkét esetben 150 milliméter széles, 86 milliméter magas és 150 milliméter mély, azaz meglehetősen kompakt. A 2,5 kilogrammos tápegységek egyhangú feketeségét csak néhány kék tápcsatlakozó töri meg. Érdekesség egyébként, hogy a hasonló teljesítményt kínáló konkurens tápegységek általában sokkal mélyebbek: 150 milliméter helyett inkább 180 milliméter körüli mélységgel bírnak, így a SilverStone újdonságai még vonzóbbak.

Az egyetlen +12V-os tápágat alkalmazó Strider Gold S sorozatú tápegységek egy alacsony zajszint mellett üzemelő, 120 milliméteres átmérőjű ventilátort használnak melegedő komponenseik hűtésére. Az újdonságok terhelhetőségével és tápcsatlakozóik számával kapcsolatban az alábbi táblázatok adnak bővebb információt.

A fedélzeten persze a szokásos védelmi áramkör is helyet kapott, ami a túláram, a túlterhelés, a túlfeszültség, a túlmelegedés, a túl alacsony feszültség és a rövidzár ellen egyaránt védelmet kínál. Az aktív PFC-vel ellátott Strider Gold S tápegységek gyártójuk állítása szerint 100 000 üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni.

A 750 wattos SST-ST75F-GS, illetve a 850 wattos SST-ST85F-GS modell hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward