Shop menü

TELJESEN ÁTALAKULT, ÉS HATALMASAT FEJLŐDÖTT A SENNHEISER MOMENTUM FEJHALLGATÓ

Megérkezett a Momentum 4 Wireless, és új dizájnnal szolgálva nyújt egészen hihetetlen üzemidőt, itt az átlag tulajdonos két töltés között könnyen elfelejtheti majd, hogy hol hagyta az adaptert.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Teljesen átalakult, és hatalmasat fejlődött a Sennheiser Momentum fejhallgató

A Sennheiser az egyik legfontosabb termékének frissítését jól átgondolta, és úgy fejlesztette, hogy az képes legyen felvenni a versenyt a Sony és a Bose által kínált megoldásokkal, adott esetben pedig az Apple tortájából is kilopjon néhány szeletet. A Momentum 4 Wireless olyan riválisokkal néz majd szembe, mint a WH-1000XM5, a QuietComfort 45, valamint az AirPods Max.

Ez lényegében a vezeték nélküli fejhallgatók esetében a legszorosabb szegmens, éppen ezért nem lesz egyszerű feladata a Sennheiser friss eszközének. A Momentum 4 Wirelessre egészen biztos, hogy rá sem lehet már ismerni, annak köszönhetően, hogy teljesen át lett alakítva a külseje, és ebből eredően nagyon megváltozott például a komfortérzete. Állítólag az új dizájn nem minden esetben működik a legjobban, de ha a kényelemről van szó, akkor egyértelmű, hogy hatalmasat sikerült előre lépni.

Galéria megnyitása

A fejhallgató 42 milliméteres hangszóróval kerül bevetésre, és a Sennheiser elmondása szerint sikerült az eddigieknél is jobb hangzást kihozni a termékből. A hangkeltők úgy lettek hangolva, hogy kiemelkedően jó dinamikáról gondoskodjanak, miközben kiváló zeneiségről tesznek tanúbizonyságot és a tisztaság szempontjából is remekelnek. Nagy teret tud majd nyújtani ahhoz mérten, hogy egy erőteljesen zárt fejhallgató, és az egészen biztos, hogy az ütős basszusra nem lehet majd panasz.

Galéria megnyitása

A fent említett versenytársak esetében közös nevező, hogy kiválóan szerepelnek, ha zajcsökkentésre van szükség. Ezt szerencsére pontosan tudta a Sennheiser is, éppen ezért a vállalat különösen nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az ANC magasabb szintre érjen, és ezt elvileg össze is hozta. Az első tesztekben megerősítést nyert, hogy zajszűrésben nagyon sokat fejlődött a vezeték nélküli Momentum 4 modell, de azt is meg kell jegyezni, hogy egy kicsit talán továbbra is jobban szerepel ezen a téren a Bose és a Sony.

Galéria megnyitása

A fejlesztők dolgoztak azon is, hogy a hangminőség jobb legyen a beszélgetések alkalmával is. Tisztább, nagyobb felbontású hangot tud majd átvinni a fejhallgató, ezáltal a hívások élménye emelkedni fog minden szempontból. Mindkét oldalon 1-1 irányított mikrofon fogja csak a felhasználó hangját fürkészni.

Galéria megnyitása

A Sennheiser leradírozta a gombokat a fejhallgatóról, innentől főleg érintésekkel lehet majd kezelni a használat során. Ma már igazából a legtöbb cég ebbe az irányba indul el, függetlenül attól, hogy ez a trend mennyire praktikus. A gesztusokkal mindenesetre a legtöbb alapfunkciót könnyen meg lehet oldani, így nem kell a gombok kitapintásával foglalkozni, ami a cég szerint kényelmesebbé teszi az általános használati élményt.

Galéria megnyitása

Természetesen Bluetooth kapcsolattal dolgozik a kütyü, és képes lesz kapcsolódni több forráshoz is, ami mindenképpen egy jó pont a neve mellett. Fontos azt elmondani, hogy az AAC és az SBC általános kodekek mellett támogatja a szerkezet az aptX és az aptX Adaptive opciókat is. Ez azt jelenti, hogy adott esetben magasabb hangminőséget lehet majd belőle kihozni a vezeték nélküli zenehallgatás alkalmával. De persze, ha a minőség számít, akkor úgyis vezetékes összeköttetése fog szavazni az ember, hiszen ezt is lehetővé teszi a Momentum 4 Wireless, USB-C-n lehet hallgatni a zenéket, nemcsak töltésre szolgál a csatlakozó.

Galéria megnyitása

Különösen fontos azt elmondani, hogy a vezeték nélküli használatban nagyon sokáig fogja bírni. Lényegében a maga kategóriájában egy új „szabványt” állíthat fel, ugyanis egyetlen töltéssel 60 órán keresztül fog menni. Ez nagyjából kétszer annyi, mint amit a főbb riválisai tudnak. Persze vannak olyan fejhallgatók, amik direkt az üzemidőre vannak kihegyezve, és nem állít fel új rekordot, de a közvetlen ellenfeleit szó szerint lekörözi. És persze akkor is használható tovább, ha lemerült, csak kábelen kell a mobilhoz csatlakoztatni.

A fejhallgató 293 grammot nyom, ami ugyan nem kevés, de a párnázások révén ez kevésbé érződik, legfeljebb több órás használatnál érződhet kicsit nagyobb tehernek, de vannak ennél jóval nagyobb tömegű eszközök is – például az AirPods Max 385 gramm. Jár egy keménytok a készülékhez, ami megfelelő védelemről gondoskodik majd a hordozás során, ezzel biztonságban bedobható egy nagyobb táskába is a készülék.

Galéria megnyitása

A Sennheiser Momentum 4 Wireless mostantól előrendelhető a kiemelt régiókban, a szállítása pedig augusztus 23-án indul. A fejhallgató ajánlott fogyasztói ára 350 dollárban lett meghatározva.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére