Távozik a OnePlustól a márka társalapítója, Carl Pei

A szakember nem tudni, hol folytatja a pályafutását. A OnePlus egy darabját elveszítheti vele.

Távozik a OnePlustól a márka társalapítója, Carl Pei

A OnePlus körül az idei évben komoly változásokat lehetett már eddig is megfigyelni, és most pedig egy újabb igen érdekes hírről számolhatunk be azzal, hogy Carl Pei otthagyja a márkát. Hivatalosan ezt még nem jelentették be, de lényegében biztosra vehető az alapító kilépése.

Először a TechCrunch számolt be két különálló és a vállalathoz közeli forrásra hivatkozva arról, hogy Carl Pei és a OnePlus útjai elválnak. Később pedig már a Redditen is megjelentek olyan friss dokumentumok, amikből a szakember neve teljesen hiányzik, semmilyen feladatkör mellett nem fedezhető fel.

A OnePlus egy olyan sikertörténet, aminek nem sok párja van az okostelefonos ágazatban. A márkát két fiatal, a már említett Carl Pei és Pete Lau hozta létre 2013 végén. Carl Pei még ma is csak 31 éves, és hosszú ideje tolja a OnePlus szekerét, de korábban már megjárta a Nokiát, a Meizut és az Oppót is. Az Oppo berkeiben ismerkedett meg Pete Lauval, aki a kínai vállalatnál rendkívül hosszú utat járt be, dolgozott a multimédiás eszközökön, hozzájárult az Oppo N1 megszületéséhez és a CyanogenMod fejlesztésében is szerepet vállalt.

Galéria megnyitása
Balra Carl Pei, középen Pete Lau

Lau és Pei az Oppo szárnya alatt kezdte el a OnePlus márka kiépítését, és az egész cég a BBK Electonics alatt jöhetett létre az előző évtized első felében. Ekkortájt számos kínai márka próbált meg gyökeret ereszteni, de a OnePlus mindegyiktől eltérően gondolkodott. Carl Pei a kezdetektől globalizációban gondolkodott, nemzetközi szinten ismert márkát szeretett volna alkotni, és nem is igazán hangoztatták, hogy kínai márkáról van szó.

A OnePlus célt ért, és ma már az Egyesült Államokban is kapható, még szolgáltatói kínálatoknak is része, ami a kínai mobilokra az USA-ban nem igazán jellemző. Európában is nagyon szépen növekedik a prémium márka. Az utóbbi időben már sokan kritizálták a OnePlust azért, mert már nem volt olyan kedvező az ára, mint korábban. Ezért Carl Pei irányításával a márka idén létrehozta a Nord modellt.

Galéria megnyitása
Carl Pei asztalán kiszúrható egy Steve Jobs figura, ami nem a véletlen műve, példaképként tekint rá

Carl Pei elképesztően sokat tett azért, hogy a OnePlus a ma ismert márkává válhasson, és hiába voltak a módszerei a maguk nemében szokatlanok, szinte minden lépésük sikeres volt. Hatásosan keverték az Apple-re jellemző marketinget a saját egyedi stílusukkal és az androidos eszközök erényeivel. Pei lényegében a márka arcává vált az elmúlt hét esztendő alatt, és kíváncsian várjuk, hogy ki fogja átvenni a helyét. Az egészen biztos, hogy nem lesz egyszerű helyzetben, aki a posztjára érkezik.

A belső dokumentumok szerint Emily Dai fogja átvenni a OnePlus Nord termékcsaládnak az irányítását. Dai eddig a OnePlus India vezetője volt, és valószínűleg marad a jövőben is, plusz feladatként fogja megkapni a Nordot. És az információink szerint Pete Launak fog jelenteni Emily Dai, szóval előrébb is lép a ranglétrán.

Zárásul pedig azt is megemlítenénk még, hogy a vállalat vezetésében már korábban is volt némi mozgolódás, ugyanis Pete Lau is új szerepbe lépet amellett, hogy vezeti a OnePlust. Egy friss OPLUS nevű cégnek az élére állt, aminek részesedése van a OnePlusban és kapcsolódik az Oppóhoz, valamint a Realme-hez is. Nem kizárt hogy a OnePlus Nord családnak a várható bővülése kapcsolódik a háttérben ahhoz, hogy a OnePlus az eddigieknél jobban közeledni látszik az Oppo-Realme pároshoz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap