Tábla PC-re optimalizált Google kereső

A Google szoftvermérnökei jelenleg nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy Android névre keresztelt mobil operációs rendszerük még ütőképesebb lehessen a tábla PC konfigurációk esetében, de ezzel együtt a vállalat szakembereinek arra is jutott idejük, hogy a cég méltán népszerű webes keresőjét is optimalizálják annak érdekében, hogy a tábla PC tulajdonosok még hatékonyabban használhassák.

Tábla PC-re optimalizált Google kereső

A Googlenál jelenleg nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy Android névre keresztelt mobil operációs rendszerük még ütőképesebb lehessen a tábla PC konfigurációk esetében, de ezzel együtt a vállalat szakembereinek arra is jutott idejük, hogy a cég méltán népszerű webes keresőjét is optimalizálják annak érdekében, hogy a tábla PC tulajdonosok még hatékonyabban használhassák.

A tábla PC-re optimalizált Google Kereső lényege, hogy egyszerűsített találati oldalt jelenít meg a tábla PC konfigurációkon, de ezzel együtt nagyobb betűméretet és nagyobb gombokat is használ, hogy egy-egy művelet gyorsabban, pontosabban és egyszerűbben végrehajtható legyen az érintőkijelzővel ellátott masinákon. Az említett optimalizációk mind függőleges (portré mód), mind pedig vízszintes kijelző tájolásnál elérhetőek. A még nagyobb hatékonyság érdekében a Google szoftverfejlesztő mérnökei a keresőmező alá egy legördülő menüt is elhelyeztek, amelyben kiválaszthatjuk, hogy milyen találatokat szeretnénk kapni a megadott kifejezésre (képeket, oldalakat, videókat, stb...).

A képkereső szolgáltatás szintén átesett némi optimalizáción, amelynek keretén belül nagyobbak lettek az előnézeti képek, a képek között pedig folyamatosan görgethetünk. További előny, hogy az előnézeti képek betöltődéséhez mostantól kevesebb időre lesz szükség.

A tábla PC-re optimalizált Google Kereső iPad-en és az Android 3.1-es mobil operációs rendszert futtató tábla PC-ken már elérhető, méghozzá 36 nyelven.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward