Szupergyors SSD kártya az ASUS műhelyéből

Hamarosan érkezik az ASUS első SSD-je, amely a RoG sorozatban kap helyet és abszolút nem nevezhető kispályás megoldásnak.

Szupergyors SSD kártya az ASUS műhelyéből

Az ASUS RoG RAIDR névre hallgató SSD kártyájáról először az idén januárban megrendezett CES alkalmával hallhattunk, igaz, akkoriban még meglehetősen kevés információ állt rendelkezésre a friss jövevénnyel kapcsolatban. Azóta szerencsére változott a helyzet, ugyanis a SweClockers munkatársainak köszönhetően szinte minden fontosabb részlet napvilágot látott az újdonsággal kapcsolatban.

ASUS RoG RAIDR
ASUS RoG RAIDR

A RAIDR egy PCI Express 2.0 x2-es csatolófelülettel ellátott kártya formájában kerül forgalomba, amely a PCI Express x4-es, x8-as és x16-os bővítőhelyekkel egyaránt kompatibilis. Az SSD kártya fedélzetén két darab SF-2281 alapú SSD modul található, amelyek hardveres RAID 0 módban működnek együtt. Az SSD alegységek a Toshiba 19 nm-es csíkszélességgel készülő, MLC NAND Flash típusú memóriachipjeit használják, maga a RAID 0-s tömb pedig 16 KB-os lapmérettel dolgozik.

ASUS RoG RAIDR
ASUS RoG RAIDR

A ROG RAIDR a hírek szerint TRIM, NCQ és S.M.A.R.T. támogatással egyaránt rendelkezik majd, sőt, bootolni is lehet róla. A Windows 8 Secure Boot szolgáltatását is támogató adattároló esetében az adott operációs rendszer telepítésekor semmilyen külön driverre nem lesz szükség, ugyanis az adattároló egyetlen egybefüggő, AHCI támogatással ellátott tárterületként jelenik meg a rendszerben, vagyis a RAID 0 mód az operációs rendszer számára láthatatlan lesz. Ennek a módszernek köszönhetően a TRIM parancsok is működni fognak.

ASUS RoG RAIDR
ASUS RoG RAIDR

Az ASUS kínálatában első körben egy 120 GB-os és egy 240 GB-os RAIDR SSD kártya lesz jelen. A 120 GB-os példány 765 MB/s-os szekvenciális olvasási- és 775 MB/s-os szekvenciális írási tempót kínál, míg 240 GB-os társa már 830 MB/s-os olvasási- és 810 MB/s-os írási sebességgel áll a felhasználók rendelkezésére. Az SSD kártyák komponenseit dizájnos borítás védi az elektromágneses interferenciával szemben, a nyomtatott áramköri lap hátoldalán pedig RoG logóval ellátott takarólemezt találunk.

ASUS RoG RAIDR
ASUS RoG RAIDR

A csomagban a Kaspersky Antivirus 2013-as kiadása is jelen lesz, sőt, kapunk olyan szoftvert is, amellyel az SSD különböző paraméterei testre szabhatóak lesznek, így igényeinknek megfelelően optimalizálhatjuk, illetve növelhetjük a teljesítményt.

A május közepén érkező 120 GB-os és 240 GB-os RAIDR SSD kártyák pontos ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. A források szerint a 120 GB-os példány 156 és 168 dollár közötti, a 240 GB-os modell pedig 240 és 288 dollár közötti áron érkezhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward