Szupergyors A-DATA SSD ultrabookokba

Az apróság NGFF csatolófelületet használ és 1800 MB/s-os maximális írási-, illetve olvasási sebesség elérésére képes.

Szupergyors A-DATA SSD ultrabookokba

Az A-DATA - egyebek mellett - egy szélsebes NGFF formátumú SSD meghajtót is bemutatott a Computex alkalmával, amely az AXNP280E típusjelzést kapta. Az új adattároló rövidesen feltűnhet az ultrabookok piacán, ahol igencsak komoly előrelépés lesz a jelenlegi megoldásokhoz képest.

Az NGFF formátumú SSD tulajdonképpen egy hosszúkás kártya, amelyen egy LSI-SandForce SF-8639-es SSD vezérlő teljesít szolgálatot. Az NGFF csatoló jóvoltából az SSD és az ultrabook alaplapja között PCI Express 2.0 x4-es kapcsolat húzódik, azaz adatátviteli sávszélességből nincs hiány. Erre persze szükség is van.

Az A-DATA újdonsága akár 1800 MB/s-os írási-, illetve olvasási sebesség elérésére is képes, véletlenszerű 4K-s műveletek alkalmával pedig akár 200 000 I/O művelettel is elbír egyetlen másodperc leforgása alatt. Ezek az értékek még egy PCI Express csatolófelületre kapcsolódó "asztali" SSD kártya esetében is igen impresszívek lennének, nemhogy egy ilyen szuperkompakt SSD kártyánál.

A TRIM és NCQ támogatással egyaránt felvértezett adattároló 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os változatokban érkezik, az azonban egyelőre rejtély, hogy mennyibe kerül majd. A Computex alkalmával a vállalat nem túl meglepő módon a család "zászlóshajóját", az 512 GB-os modellt mutatta be. A termék az ultrabookok mellett valószínűleg egyéb eszközökben is helyet kaphat majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward