Szinte biztos, hogy készül a Silent Hills

És úgy tudni, Kojima is visszatér a projekthez.

Szinte biztos, hogy készül a Silent Hills

Valószínűleg sokan emlékeznek arra, hogy a Konami és Hideo Kojima viszonya pont a Silent Hills fejlesztése alatt romlott meg annyira, hogy a legendás dizájner végül távozott a kiadótól, és megalakította saját stúdióját. A Silent Hills felvezetőjeként még elkészítette a P.T. nevű "játszható előzetest", és egy darabig magán a játékon is dolgozott Norman Reedus főszereplésével, azonban végül az egészből nem lett semmi.

Most egy Sonyhoz közel álló forrás, aki korábban helyesen szivárogtatta ki a készülő God of War: Ragnarok információit, arról beszélt, hogy gyakorlatilag minden le van zsírozva, és a Silent Hills tényleg készül, ráadásul Hideo Kojima dolgozik a projekten.

Mindez azért is tűnik hihetőnek, mert korábban más források is hasonlóról számoltak be, és ezek alapján úgy tűnik, hogy valójában két fronton is elindul az új generációs Silent-Hill játékok fejlesztése, különböző stílusokban.

Ezek közül az egyik egy "soft reboot" lenne, tehát gyakorlatilag újraindítanák a sorozatot, míg a másik egy epizodikus, filmszerű anyag lenne a Telltale játékai, illetve az Until Dawn nyomán. A forrás szerint mindkettőre akadt megfelelő fejlesztőcsapat, és állítólag a szükséges költségvetést is megkapták, hogy valami jó végeredmény születhessen. Az is valószínű, hogy a Konami mindkét új címet bejelenti még idén.

Az eddigiek alapján valósnak tűnik, hogy legalább az egyik projekten nem a Konami valamelyik stúdiója, hanem a Sony Japan stúdió dolgozik, azonban Keichiro Toyama (az első rész rendezője és írója), Masahiro Ito (az első négy rész lényeinek dizájnere), és Akira Yamaoka (a legtöbb rész zeneszerzője) mind visszatér, ami eléggé jó jel lehet a rajongók számára.

A másik játékkal kapcsolatban pedig rendszeresen előkerül Kojima neve, ahol azt szeretnék elérni, hogy a neves dizájner egy narratíva-alapú, az Until Dawnhoz hasonló horrorjátékot készítsen. Ezzel kapcsolatban arról számoltak még be a források, hogy alaposan kihasználhatja a PS5-höz érkező új PlayStation VR-t.

Ezen kívül arról is hallani, hogy mivel a Sony mindig rendkívül jó kapcsolatot ápolt Hideo Kojimával, nem csak a Silent Hill-játékok kapcsán számítana a legendás játéktervező saját stúdiójára, hanem természetesen a Metal Gear-sorozat továbbvitelét is az alkotóra bíznák, ami szintén logikus, elvégre az ő gyermekéről van szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap