Szimulátor versenyekkel folytatódik a Forma-1

Ez egy elég jó marketing lesz a Codemastersnek.

Szimulátor versenyekkel folytatódik a Forma-1

A sportéletet teljesen megzavarta a világjárvány és természetesen ez alól a technikai motorsportok se kivételek. Amikor rengeteg ember összegyűlik egy helyre a világ több pontjáról, akkor bizony annak súlyos következményei lehetnek az egész világon.

Már az Ausztrál verseny előtt is nagy kérdés volt a Forma 1-es csapatok körében, hogy miként tudnak egyáltalán beutazni az országba, hiszen senki nem akart a híresen kemény ausztrál határvédelemmel összetűzésbe kerülni egy-egy gyanús eset miatt. A Ferrari konkrétan biztosítékokat kért arra vonatkozóan, hogy nem fognak majd a határon ragadni beutazáskor, lévén, hogy olasz csapatról van szó, ami mára mind tudjuk, mit jelent a járvány szempontjából.

Az országba történő beutazás megtörtént, de hamar kiderült, hogy több F1-es csapattag is fertőzött a Covid-19-cel, több istálló is lemondta a versenyt, míg végül úgy döntött az FIA, hogy felfüggesztik a futamokat egészen addig, amíg meg nem oldódik a járvány kérdése.

Ennek fényében idén biztosan nem lesz Monaco-ban nagydíj, mivel ez nem jelent pénzbeli kiesést az FIA-nak, de még kérdéses, hogyan fogják tudni besűríteni a naptárba a Bahrain, Vietnám, Kína, Holland és Spanyol futamokat.

Viszont a rajongók nem kell, hogy verseny nélkül maradjanak.

A múlt héten néhány versenyző már részt vett a szimulátor versenyzők bajnokságain, ám most a hivatalos F1 is beáll a kezdeményezés mögé és elindítja saját sorozatát, igaz, ezek nem fognak beleszámítani a pontokba, csupán szórakoztató célokat fog szolgálni.

A szimulátor program, amit használni fognak természetesen a hivatalos Formula 1 játék, annak is a legújabb, a 2019-es kiadása, amit a Codemasters fejleszt évről-évre.

A játék beállításai nem fogják tükrözni a valós csapaterősorrendet, mindegyik jármű azonos beállításokkal áll a rajthoz, így tényleg a versenyzők tudása dönthet a győzelemről vagy vereségről. Változtatás még, hogy az eredeti sérülések erejét 50%-kal csökkentik, opcionálisan ki és bekapcsolhatják a versenyzők a kipörgés gátlót és az ABS-t, hiszen nem mindenki van hozzászokva a szimulátorokhoz.

A bahrein-i verseny 28 körből fog állni (az eredeti 50%-a) és az egész esemény körülbelül másfél óráig fog tartani az időmérővel együtt.

A verseny március 22-én kezdődik este 9 órakor és a hivatalos F1 közösségi felületeken fogják közvetíteni, tehát YouTube-on, Facebookon, Twichen és az F1.com-on.

A hivatalos bejegyzés itt olvasható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap