Személyes adatok kezelésére szolgáló funkcióval bővült a Telegram

A Passport lényegesen leegyszerűsíthetné például a hitelesített regisztrálás folyamatát, de még csak egyetlen partnerrel működik együtt a vállalat.

Személyes adatok kezelésére szolgáló funkcióval bővült a Telegram

A Telegram a biztonságos csevegőjének köszönhetően vált ismerté, de most egy teljesen más irányba nyit. A vállalat létrehozta a Passportot, amivel az online személyazonosság igazolását tenné a mostaninál sokkal egyszerűbbé. Siker esetén a Telegram Passport akár egy meghatározó szolgáltatássá is avanzsálhat a jövőben, de hosszú út áll még előtte.

A Passport arra biztosít lehetőséget a felhasználóknak, hogy feltölthessék a valós személyazonosságot igazoló irataikat, és ha ez megvan, onnantól egyetlen bejelentkezéssel igazolhassák magukat, ahol csak szükség van rá. A legtöbb esetben egyébként még nem kell az embereknek hitelesíteni a személyazonosságukat, de ahogy egyre több szolgáltatásnál jelenik meg az online ügyintézési lehetőség, úgy szaporodnak az olyan helyek is, ahol szükség van erre is. A Passport lehetőséget nyújt személyazonosságot (útlevél, jogosítvány, személyi igazolvány) és lakcímet igazoló adatok megadásán túl az e-mail cím és a telefonszám bevitelére is, és egyetlen bejelentkezést követően az összes szükséges információt automatikusan kitölti majd az alkalmazás, a feltöltött dokumentumokból pedig manuálisan is ki lehet választani a szükségeset.

Galéria megnyitása

Mivel a Telegramot valószínűleg mindenki a kiemelkedően biztonságos üzenetváltójáról ismeri, így senkit sem ér majd meglepetésként, hogy a Passport esetében is a biztonságot emelte ki a vállalat az egyik kulcsfontosságú jellemvonásként. A rendszer magas szintű titkosítással fogja óvni minden felhasználó személyes adatát, és végponttól végpontig terjedő biztonságot ígér a vállalat, tehát senki sem férhet hozzá az elmentett információkhoz, csak aki megadja, és aki fogadja. Az adatok persze a Telegramnál lesznek tárolva, de a titkosítást nem áll módjában feloldani a cégnek. A Passport ráadásul minden belépésnél jelszót fog kérni, nem lehet elmenteni ezt, szóval amennyiben valaki hozzáfér a felhasználómobiljához, akkor sem tud egyszerűen visszaélni a személyazonosságával.

A Passport sikeréhez rengeteg szolgáltatásnak és honlapnak kellene mögé beállnia,de egyelőre csak egyetlen partnere van, az ePayments.com. Tesztelési jelleggel a Telegram alkotott egy olyan oldalt, ahol a felhasználók nyugodtan kipróbálhatják a Passport szolgáltatást. Az újdonság használatának mindössze annyi feltétele van a szükséges adatok megadásán túl, hogy mindenképpen frissíteni kell hozzá a Telegram alkalmazását. A Passport a Telegram menüjében érhető el a beállításokon vagy a biztonságon belül – platformja válogatja. (A próbaoldalon az adatokat csak átmenetileg, egy órán át tárolja a vállalat.)

Galéria megnyitása

A Telegram minden szükséges dokumentációt, API-kat és szoftverfejlesztői csomagot is biztosít az érdeklődőknek a Passport integrálásához. A rendszert teljesen ingyenesen lehet igénybe venni, és ezáltal a cég szerint sokkal egyszerűbbé lehet tenni a regisztrációs és egyéb folyamatokat, ahol a felhasználóknak igazolniuk kell a személyazonosságukat. „Minimális erőfeszítést igényel, és sok óra kódolástól lehet vele megmenekülni.” – áll a Telegram hivatalos közleményében.

A cégnek már fejlesztési tervei is vannak a szolgáltatás kapcsán a jövőre nézően. A Telegram szeretne decentralizált felhőt használni az adattároláshoz, ami még a jelenleginél is nagyobb biztonságot nyújtana. Arról viszont egyelőre nem esett szó, hogy ezt pontosan mikor lépheti meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap