Shop menü

SZÉLSEBES WI-FI 802.11AX GAMER ROUTER AZ ASUS MŰHELYÉBŐL, AMI MÉG EGY 10 GBE PORTTAL IS RENDELKEZIK

A 11000 Mps-os Wi-Fi sávszélesség mellé 10 GbE és 2 GbE port, valamint négy darab GbE port is jár – utóbbiak közül kettő összevonható.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Szélsebes Wi-Fi 802.11ax gamer router az ASUS műhelyéből, ami még egy 10 GbE porttal is rendelkezik

Egy szupergyors vezeték nélküli útválasztóval rukkolt elő az ASUS, amely 11000 Mbps-os maximális kombinált vezeték nélküli sávszélességet nyújt, de vezetékes hálózatok terén sem maradi, hiszen 2,5 GbE és 10 GbE port egyaránt van rajta.

Az összesen nyolc antennával ellátott RoG Rapture GT-AX11000 Pro igyekszik maximális adatátviteli sávszélességgel kiszolgálni a gamereket, legyen szó konzolokról, klasszikus gamer asztali számítógépekről, vagy éppen GbE porttal nem rendelkező noteszgépről, ezzel együtt pedig igyekszik alacsonyan tartani a késleltetést, optimalizálni a játékokhoz kapcsolódó adatcsomagok továbbítását, valamint a ping csökkentését is segítheti. A router tetejére még némi Aura RGB LED világítás is került a RoG logó mögé, amelynek fényei igény szerint testreszabhatóak.

Galéria megnyitása

Az újdonság egy 2 GHz-en ketyegő, összesen négy processzormaggal ellátott SoC egység köré épül, amelyhez 256 MB-nyi NAND Flash tárhely, valamint 1 GB-nyi DDR4-es memória kapcsolódik – előbbi a szoftvernek ad helyet, utóbbi pedig rendszermemóriaként funkcionál. A Wi-Fi részleg természetesen 802.11ax kompatibilis és 4x4x4 kiépítésben érkezik.

A 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül 1148 Mbps-os maximális adatátviteli sávszélesség elérésére van mód 4T4R kiépítésben, de ezen felül két darab 5 GHz-es csatornát is kapunk, amelyek egyenként 4804 Mbps-os adatátviteli sávszélességgel állnak a felhasználók rendelkezésére. Az összes említett csatorna 1024 QAM alapú, de csak az 5 GHz-esek rendelkeznek 160 MHz-es maximális sávszélességgel, a 2,4 GHz-es esetében 40 MHz a maximális sávszélesség. Az új router természetesen rendelkezik Beamforming és OFDMA támogatással, antennái viszont nem leszerelhetőek.

A combos vezeték nélküli hálózati támogatás mellé természetesen kellően ütőképes LAN alrendszer jár. Ennek ékköve a 10 GbE port, amely WAN és LAN módban egyaránt működhet, mellé pedig egy 2,5 GbE port is jár, ami szintén képes WAN és LAN módban üzemelni. A sorban találunk még két darab klasszikus 1 GbE portot is, amelyek a Link Aggregation funkció jóvoltából összevonhatóak, így élvezhetjük a kombinált adatátviteli sávszélesség nyújtotta előnyöket. Ezeken kívül még két darab GbE port is jelen van a fedélzeten, azaz GbE portból összesen négyet kapunk. Szokás szerint az USB portokról sem kell lemondanunk: az egyik USB 3.2 Gen1, a másik pedig USB 2.0 szabványú.

Galéria megnyitása

Az USB potokhoz FTP, Samba, Time Machine, Media Server, illetve Download Master funkció egyaránt jár, valamint 3G/4G adaptert is fogadnak. Természetesen ezeken felül tűzfal is rendelkezésre áll, a router működése testreszabható, valamint szülői felügyelet funkció is jelen van a fedélzeten. Igény esetén AiMesh rendszer részévé is válhat a termék, így jelentősen növelhető a Wi-Fi kapcsolattal lefedhető terület nagysága. Extraként még Alexa támogatást is kapunk.

Az ASUS RoG Rapture GT-AX11000 Pro rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, hivatalos listaárára azonban egyelőre nem derült fény. Az újdonság legfontosabb tulajdonságait a gyártói weboldalon lehet megtekinteni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére