Submerged – A vízbe veszett világ vándorai

A posztapokaliptikus, vízbe merült város felfedezése közben fény derül a szomorkás világ és hősünk történetére.

Submerged – A vízbe veszett világ vándorai

Az ausztrál független fejlesztőcsapat, az Uppercut Games játékának története egy sebesült kisfiúval indul, akinek megmentése idősebb nővérére, Mikura hárult. Rögtön sejthető, hogy egy sötét, szomorú történetbe vághatunk bele. A világ hátterére, a két gyerek múltjára, a fura, vízből kiemelkedő romos város titkaira pedig lépésről lépésre derül fény, miközben egyre távolabbra merészkedünk. Hősnőnket harmadik-személyes nézetben látjuk, és az irányítása is meglehetősen egyszerű, a nehézséget inkább az épületek, romos maradványok megmászása és megtalálása fogja jelenteni. Semmiféle konfliktusba nem bonyolódhatunk viszont, sőt, le sem zuhanhatunk a minket néha szédítő magasságokba vivő játékban, így a fókusz a környezeten és a rejtély megoldásán maradhat. A játék rendkívül hangulatos zenéjét pedig nem más szerezte, mint a BAFTA díjas Jeff Van Dyck.

Galéria megnyitása

Utunk során kis ládákat, naplókat, vízi lényeket, érdekes helyeket (szobrok, plakátok, épületek) is találunk, melyekről hősünk bejegyzéseket készít naplójába. A felfedezést könnyebbé teszi egy kis csónak, melyet meg is boostolhatunk, ha találunk hozzá propellereket régi, elkorhadt csónakokból. A továbbjutást kis piros virágok jelzik, ezeket kell mindenhol keresni. A felmászás, átjutás innentől magától értetődővé válik (bár néhol bizonytalankodik az irányítás kicsikét), az aranyló „bogárfelhő” pedig általában a továbbjutáshoz, vagy a naplónkban gyűjthető, a város történetéről szóló könyvecskékhez vezet el minket. A magaslatokról látcsövünk segítségével jó körbenézni, mivel fontos helyeket, ládákat, naplókat szúrhatunk ki, amiket a térképünk innentől megjegyez. Külön apróság, hogy képeslapot is készíthetünk a játékban, a manapság egyre divatosabb fotó-mód segítségével.

Galéria megnyitása

A főküldetés a nagy vörös ládák – szám szerint tíz darab - megtalálása, amik testvérünk megmentéséhez és az életben maradáshoz szükséges tárgyakkal látnak el minket. Többek között olyan hasznos eszközökkel segítik hősünket, mint például egy elsősegély doboz, élelem, öngyújtó, iható víz. A ládák megtalálásában nemcsak a vörös virágok jelezte feljárók segítenek, de a láda ejtőernyőjének a darabjai is kirínak a környezetből, egyfajta bójaként mutatva, hogy amit keresünk, az ott lesz. A megtalálásuk sorrendje tetszőleges, mindig az adott keresendő tárgy lesz a ládában, és a visszaúttal sem kell vesződnünk, egy kis átvezetővel visszatérünk a „bázisra”, ahonnan reggel ismét útra kelhetünk.

Galéria megnyitása

Akik szeretnek felfedezni, mászni, és izgalmasan hangzik számukra egy rejtélybe burkolózó világ romos városának feltárása, valamint az ott élő állatok, és nem utolsó sorban a főszereplők múltjának felfedezése, azok eltölthetnek néhány kellemes órát a Submerged világában. Játék közben az is eszembe jutott, hogy ez a darab gyerekeknek is tetszhet, hiszen a felfedezés és a történet felgöngyölítése nemcsak logikai, de ügyességi feladat is egyben. Egy felnőttel játszva is jó családi program lehet, néha besegíthetünk a lurkónak, vagy akár felváltva is játszhatunk. Az előzményeket, a fura város és a világ múltját, jelenét és a többi érdekességet olyan piktogram jellegű képek mesélik el és formálják történetté, amik beszélgetések, vélemény-cserék, tanulságok forrásai lehetnek játék közben, vagy akár azután is.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap