STREAMZ: okos fejhallgató zenelejátszó és streamelő funkcióval

Az akkumulátoros újdonság WiFi és Bluetooth támogatással, illetve Android operációs rendszerrel érkezik, így önálló zenelejátszásra is képes lesz.

STREAMZ: okos fejhallgató zenelejátszó és streamelő funkcióval

A STREAMZ bemutatta a világ első okos fejhallgatóját, amely nem csak beépített akkumulátorral, hanem beépített erősítőkkel, zenelejátszóval, valamint Bluetooth és WiFi kapcsolattartási lehetőséggel is rendelkezik, így nem csak helyi tartalmak lejátszására, hanem akár zene streamelésére is képes.

A remek tulajdonságokkal rendelkező fejhallgató a gyártója után egyszerűen a STREAMZ nevet kapta. A speciális fejhallgató összesen négy hangszórót tartalmaz: két dinamikus, 50 milliméteres átmérőjűt, illetve két vibrációs hangszórót. A gyártó szerint a legtöbb okostelefon és hordozható audió lejátszó eszköz esetében gyenge minőségű DAC egységek és erősítők állnak rendelkezésre, amelyek miatt nincs lehetőség a FLAC, ALAC és WAV típusú, CD minőségű hangzást kínáló tartalmak zökkenőmentes, külső eszközök nélküli lejátszására – ezt a problémát hatékonyan orvosolja a STREAMZ, amely a minőségi zenehallgatáshoz szükséges minden komponenst magában foglalja – beleértve a zenelejátszót is.

Az okos fejhallgató meglehetősen kényelmes kivitelben érkezik: a pánt a hangszórókat kisebb erővel szorítja a hallgató füleihez, mint a hagyományos fejhallgatók, amelyek a kellő hangminőség elérése érdekében alkalmaznak némi nyomást – egyszóval az újdonság esetében a viselése közben tapasztalható komfortra sem lehet panasz. A rezgő hangszórók erőteljesen szólaltatják meg az alacsonyfrekvenciás hangokat, sőt, ezeket a hangokat rezgő kialakításuk miatt érezhetővé is teszik. A kétutas hangszórórendszernek köszönhetően a termék meglehetősen jó minőségű, tiszta, erőteljes hangzást ígér.

A STREAMZ okos fejhallgató fedélzetén egy kétmagos, 1,6 GHz-es magórajelen ketyegő SoC egység teljesít szolgálatot, amely Android mobil operációs rendszert futtat. A rendszer 4 GB-nyi tárhelyet kínál, ami microSD memóriakártya segítségével akár 36 GB-ra is bővíthető, így sok-sok zenét cipelhetünk magunkkal. A STREAMZ nem csak a helyi fájlok lejátszására képes – ahogy azt fentebb már említettük – hanem a különböző tartalmak streamelésére is, hála a WiFi 802.11 b/g/n és a Bluetooth 3.0-s támogatásnak. A WiFi kapcsolaton keresztül könnyedén kapcsolódhat a termék a helyi WiFi routerhez vagy hotspothoz, Bluetooth-on keresztül pedig az okostelefonhoz kapcsolhatjuk, de opcionális Bluetooth modulon keresztül akár az AVR egységhez is csatlakozhat.

A mikrofon bemenettel és beépített akkumulátorral egyaránt rendelkező STREAMZ okos fejhallgató ára 549 dollár lesz, szállítása pedig a következő év márciusában indulhat meg. A STREAMZ a hamarosan kezdődő CES 2014 alkalmával mutatkozik be a nagyközönség előtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward