SteelSeries Sensei Wireless: egy vérbeli gamer egér

A Sensei Wireless egy vérbeli gamer egér, ami vezetékes és vezeték nélküli módban egyaránt működik.

SteelSeries Sensei Wireless: egy vérbeli gamer egér

A SteelSeries Sensei névre hallgató gamer egerét sokan ismerik – most elkészült a rágcsáló vezeték nélküli kiadása, amely formavilágát tekintve hasonlít elődjére, ám a "motorháztető" alatt már van egy-két fontosabb változás.

A Sensei Wireless elődjéhez hasonlóan jobb- és balkezesek számára egyaránt kényelmesen használható, hála a szimmetrikus kialakításának. A termék gumibevonattal büszkélkedik a minél kényelmesebb és stabilabb fogás érdekében, jobb és bal oldalán pedig gombok foglalnak helyet, amelyek természetesen programozhatóak. A lézeres szenzor a vezetékes változatéhoz képest fejlődött, ugyanis érzékenyebb lett: az új szenzor 5700 helyett már 8200 CPI-s, és 11400 helyett már 16400 DCPI-s felbontást kínál. A vállalat mérnökei a kapcsolókat is újakra cserélték, amelyek egyedi fejlesztésűek és élettartamuk során nagyjából 30 millió kattintást viselnek el.

Az új egér elődjével ellentétben már nem vezetéken keresztül, hanem vezeték nélkül kommunikál az adott rendszerrel. Az nem derült ki, hogy pontosan milyen vezeték nélküli technológiát alkalmaz az új rágcsáló, de az biztos, hogy a laggal nem lesz gond, ugyanis a válaszidő mindössze egy ezredmásodperc.

A SteelSeries Sensei Wireless akkumulátorral üzemel, amely egyetlen teljes töltés hatására nagyjából 20 órányi játékra lesz elég. Ha komolyan vesszük a harcot és megállás nélkül, kifejezetten hardcore módon egerészünk, akkor az akkumulátor 16 órán át bírja szuflával. Az egér akkumulátora a mellékelt bázisállomás segítségével tölthető, de ha éppen nincs időnk kivárni a töltésidőt, akkor USB kábelen keresztül is a rendszerhez kapcsolhatjuk az újdonságot. Maga a dokkoló egyébként meglehetősen sokoldalú, hiszen nem csak az akkumulátor töltésére használható, hanem az akkumulátortöltöttség ellenőrzésére is – akkor is, ha az egér éppen nincs rajta. Extra, hogy a dokkoló vezeték nélküli vevőegységként is funkcionál, a kábelével pedig, ahogy azt már említettük, vezetékes egeret varázsolhatunk a Sensei Wireless-ből.

16,8 millió színárnyalatból kiválasztható színű, pulzáló LED-es világítást is kapunk, a szenzor érzékenységét pedig játék közben is könnyedén módosíthatjuk. A LED-es világítás négy zónára van osztva: az egyik a görgő, a másik a SteelSeries logó, a harmadik a bázisállomás világítása, a negyedik pedig az akkumulátortöltöttségről és a kapcsolat állapotáról árulkodó zóna. A fedélzeti memória lehetőséget biztosít a profilok eltárolására, a 8 gomb programozását pedig a mellékelt SteelSeries Engine szoftver segítségével lehet elvégezni.

A SteelSeries Sensei Wireless márciusban kerül az üzletek polcaira, ára pedig 159,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward