SteelSeries Rival 500: újabb gamer egérrel bővült a kínálat

A Rival 500 a gyártó szerint új szintet képvisel az MMO/MOBA egerek piacán.

SteelSeries Rival 500: újabb gamer egérrel bővült a kínálat

A SteelSeries mérnökei egy új gamer egeret készítettek, ami főként a MOBA/MMO játékosokat veszi célba, így rengeteg egérgombbal rendelkezik, viszont ezeket ízlésesen, könnyen hozzáférhetően helyezték el, így a gyártó szerint a Rival 500 egy teljesen új szintet képvisel. A SteelSeries illetékesei szerint a klasszikus MMO/MOBA egerek általában nehezen átlátható gombdzsungellel rendelkeznek, így a gombok kezelése körülményes, plusz aki ránéz az egérre, egyből elszörnyed, gondolván, ezt a terméket kihívás lehet hatékonyan kezelni. (Pedig ez a valóságban nincs minden esetben így, de ezt már csak zárójelben említenénk meg.)

A Rival 500 tehát teljesen más utakon jár, mint a nagy átlag. Az új egér a Rival 700 és a Rival 100 közé érkezik, 15 egérgombjával pedig hatékonyan ki tudja szolgálni a jobbkezes játékosokat. Az egér oldalán ezúttal ízlésesen, ergonomikusan helyezték el az oldalsó gombokat, amelyek gyakorlatilag körülölelik a játékos hüvelyujját, azaz minden billentyű remekül kézre esik. A hüvelykujj alatt elhelyezkedő két gomb ráadásul az alsó kapcsoló segítségével bármikor letiltható, így nem kell véletlen lenyomásuktól tartani, hüvelyujjunk nyugodtan megpihenhet rajtuk.

A matt fekete házzal rendelkező egér elsődleges gombjai mellett néhány extra gomb is található, ugyanis a SteelSeries szakemberei szerint, ha a hüvelyujjunkkal képesek vagyunk több gombot kezelni, akkor egyéb ujjainknál is érdemes próbát tenni a dologgal. A jobb egérgomb mellett egy nagyobb, a bal mellett pedig két kisebb billentyű található, amelyekhez gyakran használt funkciók rendelhetőek. A biztos fogásról gumírozott oldallapok gondoskodnak.

Az új egér alapját egy PixArt PMW3360-as szenzor adja, amely 100 és 16000 CPI közötti érzékenységgel működhet, másodpercenként pedig akár 6350 milliméternyi mozgást, illetve akár 50G-s gyorsulást is le tud követni. A szenzor érzékenysége az előre beállított profilok jóvoltából könnyedén módosítható, de természetesen egyedi érzékenységi szintek is megadhatóak – és még sok egyéb más is, hála a SteelSeries Engine 3-as appnak.

A 15 gombos egér fő gombjai 30 millió lenyomást bírnak ki élettartamuk során, de ezt követően is használhatóak maradnak. A gombok programozhatóak, a makrók és a különböző beállítások pedig profilokba rendezhetőek, amelyeket az egér fedélzeti memóriájában is el lehet tárolni. A matt hátlap alatt 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes RGB LED alapú világítás kapott helyet, amely a SteelSeries logót világítja meg. A hátlap igény esetén egyedi darabra is lecserélhető, ugyanis a SteelSeries elérhetővé tette a legyártáshoz szükséges terveket. A hátlap alatt egyébként haptikus visszajelző rendszer is helyet kapott, ami különböző rezgésekkel jelzi az adott játékban történő eseményeket, így még jobb lehet a játékélmény.

A 118,75 milliméter hosszú, 78,34 milliméter széles és 43,34 milliméter magas egér 2 méteres USB 2.0-s kábelt használ, teljes tömege pedig 129,7 gramm. Az egér súlypontjának módosítása ebben az esetben nem lehetséges, hiszen nincs benne súlytartó-rendszer.

A SteelSeries Rival 500 már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 90 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward