SteelSeries billentyű-mechanika szabadon állítható kapcsolási ponttal

Az OmniPoint mechanika nagyon ígéretesnek tűnik, hiszen állítható kapcsolási ponttal és nagyon hosszú élettartammal kecsegtet.

SteelSeries billentyű-mechanika szabadon állítható kapcsolási ponttal

A SteelSeries fejlesztőcsapata nagyjából 5 éve dolgozik egy új billentyű-mechanikán, amelynek lényege, hogy állítható kapcsolási ponttal rendelkezik, így megadhatjuk, mennyi út megtétele után regisztráljon billentyűlenyomást a rendszer, ami számos esetben jöhet kiemelten jól. Játék esetében érzékenyre állíthatjuk a kapcsolókat, hogy gyorsan reagálhassunk az éles helyzetekre, míg gépelés alkalmával a „lomhább” beállítás lehet kézenfekvő, így a véletlenül lenyomott extra billentyűket nem regisztrálja a rendszer.

Galéria megnyitása

A hosszas kutatás és fejlesztés jóvoltából a Computex 2019 alkalmával leránthatták a leplet a vállalat illetékesei az új, OmniPoint névre keresztelt billentyű-mechanikáról, ami igazából nem is mozgó alkatrészekkel kapcsol, hanem mágneses elven, Hall jeladó segítségével, amely képes érzékelni, milyen mélyre lett lenyomva az adott billentyű, így a kapcsolási pont is állíthatóvá vált. A karakterisztika éppen ezért a lineárisan működő, kattanás nélkül működő Cherry MX Red kapcsolókéhoz hasonlít, a kapcsolási pont azonban széles tartományon belül állítható: egészen 0,4 millimétertől 3,6 milliméterig, méghozzá akár billentyűnként eltér módon is. Így a játékosok által használt WASD gombok érzékenyebbek lehetnek, ha szükséges, csak úgy, ahogy a különböző gyorsgombok is, míg a véletlen gombnyomásra érzékeny funkciókhoz csökkentett érzékenységet rendelhetünk, azaz a gránátot csak akkor hajítjuk majd az ellenség közé, amikor éppen szükséges, nem fordulhat elő, hogy saját csapattársainkat ajándékozzunk meg egy efféle kirobbanó élménnyel.

Galéria megnyitása

Az OmniPoint kapcsolók elsőként a SteelSeries Apex Pro és Apex Pro TKL billentyűzetek fedélzetén kapnak helyet, amelyeknél az említett tartományon belül, billentyűnként módosíthatjuk a kapcsolási pontot, sőt, a billentyűnként programozható RGB LED alapú háttérvilágításról sem kell lemondanunk. Az OmniPoint „mechanika” sajátosságainak köszönhetően az élettartam is sokkal hosszabb, mint a normál, mechanikus kapcsolási ponttal dolgozó billentyűknél: a szokásos, rendszerint 50 millió lenyomásra hitelesített strapabíróságnak a kétszereség kapjuk, azaz egy-egy OmniPoint billentyű akár 100 millió lenyomást is kibír élettartama során.

Galéria megnyitása

Az új billentyűzetek alumíniumötvözetből készített vázat kapnak, rendelkeznek a multimédiás funkciók vezérlését segítő gombokkal és görgővel, valamint egy monokróm OLED kijelző is helyet kap rajtuk, ami a legfontosabb információk megjelenítésére szolgál. A maximális kényelem érdekében puha tapintású mágneses csuklótámasz is jár mindkét termékhez. Az Apex Pro modell 436,7 milliméter széles, 139,2 milliméter mély és 40,3 milliméter magas lesz, 100% Anti-Ghosting és 104 billentyűre kiterjedő N-key Roll Over támogatással érkezik. A Pro TKL a numerikus billentyűzet elhagyása miatt már csak 355,44 milliméter széles, 139,26 milliméter mély és 40,44 milliméter magas. A 100% Anti-Ghosting támogatás itt is jelen van a kínálartban, az N-Key Roll Over funkció pedig az összes billentyűre kiterjed.

Galéria megnyitása

Az új billentyűzetek rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az Apex Pro modell 229,99 euróba, míg a numerikus billentyűzet nélkül érkező Apex Pro TKL 209,99 euróba kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap