Star Wars: The High Republic - így fejlődött a keresztes fénykard

Az új kánon történeteket is inspirálta Kylo Ren, némi változtatással.

Star Wars: The High Republic - így fejlődött a keresztes fénykard

Ahogy arról már beszámoltunk, a Star Wars: The High Republic egy nagyon ambiciózus projekt, ami különböző könyvek és képregények összekapcsolt egysége lesz a Star Wars egy eddig még be nem mutatott időszakában.

A Lucasfilm Publishing olyan írókat nyert meg az ügyhöz, mint Claudia Gray, Cavan Scott, Daniel Jose Older, Justina Ireland és Charles Soule, akik mind a saját műfajokban alkotnak majd történeteket 200 évvel a Star Wars I: Baljós árnyak előtt.

A High Republic-korszak teljesen független lesz minden készülő filmtől és sorozattól, és kizárólag a regények, novellák és képregények játszótere lesz. A LucasFilm logikusan azt szeretné elkerülni, hogy alkotóknak ragaszkodnia kelljen a filmekhez, amik ugyebár a "fő" kánont képviselik, és amiknek nem lehet ellentmondani a regényekben, képregényekben.

A LucasFilm folyamatosan csepegtet újdonságokat az univerzumból, így például most megtudhattuk, hogy milyen fénykardot hordoz majd a korszak egyik prominens karaktere, a Stellan Gios nevű jedi mester.

Az inspirációt Kylo Ren kardja jelentette: a fiatal jedi annak idején még kék fénykarddal kezdte pályafutását, azonban miután átállt a Sötét Oldalra, egy új fegyvert készített magának egy törött kyber kristályból, de nem állt meg: beszerelt két oldalsó nyílást, amiken kereszt alakot formázva ki tud bújni a fény.

Galéria megnyitása

Stellan mester fegyverének kinézetét azonban tovább gondolta Jeff R. Thomas illusztrátor, és úgy gondolta, hogy a High Republic korszakhoz, és annak dicső hangulatához jobban illeszkedne egy olyan keresztes kard, ami a hagyományosabb középkori kardokra emlékeztet.

Így például az Excalibur is alapul szolgált a tervezéskor, több más legendás karddal egyetemben.

A két oldal kijövő kisebb fénynyalábok Kylo Ren esetében is a kéz védelmére szolgáltak, és nincs ez másként Stellan kardjánál sem, azonban a dolog máshogy működik: a keresztes fényt kibocsátó részek csak a fénykard bekapcsolásával nyílnak ki, így kikapcsolt állapotban a fegyver jobban hasonlít egy hagyományos fénykardra, ráadásul így az egész vékonyabb és kényelmesebb lehet, valamint könnyebben elrejthető, például a ruházat alá.

Ezen kívül a díszítése és a színezése is illeszkedik azokhoz a jellegű köpenyekhez, amiket a jedik hordtak abban az időszakban - ezek előkelőbbek, díszesebbek voltak később társaiknál, amikor a jedik jóval puritánabb módon kezdtek el öltözködni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap