Star Wars: Mark Hamill szívesen dolgozott volna több színésszel

Star Wars: Mark Hamill szívesen dolgozott volna több színésszel

Habár rengeteg hiba róható fel a Disney-korszak alatt készült új Star Wars-trilógiának, a rajongók egyik legnagyobb bánata kétségtelenül az, ahogy a készítők Luke Skywalker karakterét kezelték. Az egykoron optimista fiatal jediből egy morcos, megkeseredett öreget csináltak, aki száműzi magát egy szigetre, hogy a hibáin keseregjen. Talán nem kell mondani mennyire karakteridegen Luke-tól ez az egész, aki korábban bármit megtett volna a barátaiért akikkel közösen megmentették a galaxist a Birodalomtól, most pedig karba tett kézzel nézi, ahogy ugyanezek a barátai reménytelen harcot folytatnak az Első Renddel.

Habár Luke karaktere pár pillanatra feltűnik a hetedik részben, valódi szerepet csak a nyolcadikban kap, ahol aztán meg is hal. A rajongók ugyan abban reménykedtek, hogy a Skywalker kora valahogy retconolja Az utolsó jedik történéseit, és Luke visszatérhet az élők sorába, ez azonban nem történt meg.

Ez azt is jelenti, hogy Mark Hamill alig került kapcsolatba a többi színésszel, hiszen jeleneteinek nagy részét Ach-To szigetén tölti. Amikor ezzel kapcsolatban kérdezték, Hamill elmondta, hogy többek között ezt is nagyon sajnálja:

"Mindegyikükkel nagyon szívesen dolgoztam volna. Képzeljétek el, itt vannak ezek a remek színészek az új trilógiában, és mindössze kettővel tudtam együtt dolgozni".

Ez a kettő ugyebár Reyt és Kylo Rent jelenti, vagyis Daisy Ridley színésznőt és a zseniális Adam Drivert. Habár valamennyire logikus, hogy az új trilógia friss, fiatal szereplőkre koncentráljon, azonban mindenki lelki világának jót tett volna, ha a klasszikus hőseink többet szerepelnek, és persze a trilógia elmulasztotta azt a történelmi lehetőséget is, hogy legalább egy jelenet erejéig összehozza Leiát, Luke-ot és Hant.

Mark Hamill egyébként nem először szólalt meg kritikusan az új filmekkel kapcsolatban.

Mint emlékezetes, miután a színész elolvasta Az utolsó jedik forgatókönyvét, Twitteren közölte a rendező Rian Johnsonnal, hogy fundamentálisan nem ért egyet semmilyen döntésével, amit Luke karakterével kapcsolatban hozott. Hozzátette viszont, hogy színészként az a dolga, hogy teljesítse a rendező elképzeléseit, és ezt a legjobb tudása szerint meg is fogja tenni.

Később aztán Hamill a kész filmet látva már arról beszélt, hogy meggondolta magát, és mégis jó döntés volt Luke karakterét ebbe az irányba vinni. Azt persze nem tudhatjuk, hogy őszintén ezt gondolja-e, vagy csak kapott egy kis kokit a Disney-től, hogy egy fokkal kedvesebben kéne nyilatkoznia, ha már nekik dolgozik.

Szomorú, hogy a Skywalker korában csak egy jelenet jutott neki, amiben ráadásul nem is hozta teljesen azt a színvonalat, amit Az utolsó jedikben. Később kiderült, hogy ezt a jelenetet többször is újraírták és újraforgatták, állandóan változtatva a dialógusokon annak megfelelően, hogy éppen mi illeszkedett a kétségbeesett rohamban készülő, alaposan megvágott film történetébe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap