Star Wars - kiderült, mikor jött rá Palpatine, hogy kinek a fia Luke

Az öregnek kellett egy kis idő, mire összerakta a képet.

Star Wars - kiderült, mikor jött rá Palpatine, hogy kinek a fia Luke

Miután Anakinból Darth Vader lett, a gyerekeit elrejtették nem csak az apjuk, hanem az Uralkodó elől is, hiszen mindketten nagyon komoly veszélynek lett volna kitéve. Persze sokáig nem maradhatott titokban a kilétük, ugyanis hamarosan mindketten fontos emberei lettek a lázadásnak, Luke pedig felrobbantotta az első Halálcsillagot, aminek következtében a Birodalom első számú célpontjává vált.

Mivel a Disney alatt a LucasFilm csak úgy ontja magából a különböző könyveket és kiegészítő anyagokat, egyre több dolgot tudunk meg a klasszikus trilógia történéseivel kapcsolatban is.

Azóta egy, a kánon részét képező képregényből kiderült, hogy Dart Vader az Egy új remény és A birodalom visszavág között tudja meg, hogy Luke valójában az ő fia. Később aztán persze Palpatine is alaposan elkezd érdeklődni Luke után, és míg kezdetben veszélyt lát benne, addig később már át akarja téríteni a sötét oldalra.

Most A birodalom visszavág 40. évfordulójára megjelent "From a Certain Point of View: The Empire Strikes Back" című könyvből további érdekességeket tudtunk meg. A könyv a film különböző eseményeit meséli el, bizonyos karakterek szemszögéből nézve, az egyik fejezet pedig Palpatine-ra koncentrál.

Ezek szerint Palpatine lát egy víziót, egy zavart az erőben, ami valójában Vader egy álma, vagy inkább vágya. Ebben Vader nem szenvedett súlyos sérüléseket, normális emberként öregedett meg, ő uralkodott a galaxis felett, és Padmé valamint Luke ott vannak mellette.

Palpatine számára ekkor derül ki, hogy az egyszerű lázadó Luke valójában Vader fia.

Mindez egyébként nem sokkal azelőtt történik, hogy a filmben Palpatine megjelenik hologramként Vader előtt, hogy megbeszéljék, minek is kellene történnie Luke-kal. Mivel a negyedik és az ötödik film között három év telik el, és Vader viszonylag hamar rájön, hogy Luke a fia, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy elég sokáig titokban tartotta a dolgot az Uralkodó előtt.

Persze, nem biztos, hogy jó minden részletet ismerni, hiszen a Star Warsban nagyon sokáig pont az volt a jó, hogy rengeteg dolgot a néző fantáziájára bízott. Azóta a különböző hivatalos, a kánon részét képező könyvek, képregények és egyéb médiumok már nagyon sok olyan dolgot megmagyaráztak, ami valószínűleg korábban másként el a rajongók fejében, és ez nem mindig ideális - valamit egyszerűen jobb nem konkrétan kimondani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap