Bejelentették a következő Star Wars-filmet, és rengeteg új sorozat is készül

Hayden Christensen pedig visszatér Darth Vaderként!

Bejelentették a következő Star Wars-filmet, és rengeteg új sorozat is készül

A Disney és a LucasFilm a nagy, éves befektetői konferencián rántotta le a leplet arról, hogyan is képzelik el a Star Wars jövőjét, és milyen filmekre valamint sorozatokra lehet számítani a következő években. Az biztos, hogy a vállalat alaposan épít a Star Warsra, hiszen láthatóan nagy szükség van rá a Disney+ felfuttatásához. Gyakorlatilag ki sem fogunk látszani az új Star Wars-tartalmakból, úgyhogy menjünk szépen sorban, de ellőtte egy gyors áttekintés:

  • 2023-ban jön a következő film.
  • Valamikor a 2021-es ünnepi szezonban érkezik a The Mandalorian harmadik évada.
  • Több spin-off sorozat is készül a The Mandalorian mellé, ezek mind összefüggenek majd.
  • Továbbra is készül az Obi-Wan- és az Andor-sorozat, de jön egy széria a High Republic alapján is.
  • Spin-off sorozatot kap a The Clone Wars.
  • A LucasFilm összesen 10 sorozatot tervez bemutatni a következő években.
Galéria megnyitása

2023-ban jön az új film, a Star Wars: Rogue Squadron

Miután a Disney megvette a LucasFilmet, némi előkészület után rekord sebességgel kezdtek el kijönni a filmek, egészen pontosan öt darab 2015 és 2019 között. Hamar kiderült, hogy ez egész egyszerűen túl gyors tempó a Star Wars számára, így a Disney korábbi vezérigazgatója, Bob Iger bejelentette, hogy pár év szünet következik, utána pedig átgondoltabb stratégia mentén jönnek majd az új filmek.

Egy ideig azt lehetett hallani, hogy Rian Johnson dolgozik egy új trilógián, de állítólag Kevin Feige is készít majd legalább egy filmet. Azt nem tudni, hogy ezek még pályán vannak-e, de az már biztos, hogy a következő film címe Star Wars: Rogue Squadron és a 2023-as ünnepi szezonban kerül majd mozikba.

A rendezést a Wonder Woman direktora, Petty Jenkins vállalta magára, ezzel ő lesz az első nő, aki Star Wars-filmet készíthet. Elmondása alapján mindig is imádta a repülést, és hosszú ideje keres már valami lehetőséget, ahol ezt a rajongását visszaadhatja, így találtak egymásra Kathleen Kennedyvel, aki már amúgy is régóta szeretne egy nőt látni a rendezői székben. Sajnos részleteket nem tudhattunk meg, de mivel a Rogue Squadronról van szó, valószínűleg valamikor az eredeti trilógia idején, vagy kicsivel utána játszódhat majd az anyag.

Galéria megnyitása

Rangers of the New Republic a The Mandalorian készítőitől

A The Mandalorianért felelős két alkotó, Jon Favreau és Dave Filoni egy új spin-off sorozatot készít Rangers of the New Republic címmel. Sajnos részleteket erről sem lehetett megtudni azon kívül, hogy ugyanebben az időszakban játszódik, így egyelőre csak találgatni lehet.

Bizonyos rajongói teóriák szerint az egyik főszereplő a Gina Carano által alakított Cara Dune lehet majd, hiszen a The Mandalorianban ugyebár éppen munkát vállalt az Új Köztársaság számára. Ezen kívül várható, hogy egy rakás ismerős arc feltűnik majd benne, hiszen a LucasFilm amúgy is rengeteg crossovert tervez a különböző sorozatok között, de erre még később visszatérünk.

A LucasFilm még nem jelentette be, hogy mikor állnak neki a produkciónak, egyelőre ugyanis még az Obi-Wan sorozat és a Cassian Andor-sorozat élvez prioritást.

Galéria megnyitása

Ahsoka Tano is külön válik a The Mandaloriantól

A Rangers of the New Republic mellett egy másik spin-off sorozat is készül a The Mandalorianhoz, melyben a sokak számára kedves jedi hölgy lesz a főszereplő, akit továbbra is Rosario Dawnson alakít majd. Ezen a sorozaton is Jon Favreau és Dave Filoni dolgozik, és úgy hallani, hogy a The Mandalorian egy későbbi epizódja szolgál majd amolyan félig-meddig pilotként, ami aztán megindítja Ahsoka különálló kalandozásait.

Akárhogy is, az biztos, hogy nagyon sok és rendszeres átfedésre lehet számítani a The Mandalorian és a két spin-off sorozat között, így gyakorlatilag bármelyik karakter bármikor feltűnhet itt is meg ott is.

Mégis készül sorozat a High Republic alapján

Amikor a LucasFilm bejelentette, hogy kvázi egy új korszakot nyit meg a Star Wars-történelemben, 200 évvel A baljós árnyak előtt, még arról volt szó, hogy ez a korszak a regények és képregények játszótere lesz. Nos, úgy látszik, hogy azóta bővültek a lehetőségek, ugyanis The Acolyte néven érkezik a Disney+-ra egy új sorozat a High Republic-érában.

A széria elkészítésére Leslye Headland (Russian Doll) szerződött le, és elméletileg már április óta dolgozik az előkészületeken. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a The Acolyte egy misztikus thriller lesz a High Republic korszak utolsó napjaiban, amikor egyre több a szörnyű titok, és a háttérben már sötét erők bukkannak elő.

Hayden Christensen visszatér Darth Vaderként az Obi-Wan-sorozatban

És akkor térjünk is rá az Obi-Wanra, ami töretlenül készül. Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy a történet 10 évvel játszódik majd a Sith-ek bosszúja után és Hayden Christensen visszatér Darth Vader szerepében. Ez több dologra is utalhat, de az a leginkább valószínű, hogy Vader egy kisebb szerepet kaphat potenciálisan egy másik történetszálban, hogy néha elszakadjunk Obi-Wan karakterétől.

Az eddigi kánon szerint Obi-Wan és Darth Vader nem találkozik egymással a negyedik részben látott eseményekig, így ha a két karaktert újra együtt akarják mutatni, akkor az minden valószínűség szerint visszaemlékezések útján lesz lehetséges. Az Obi-Wan-sorozat a jelenlegi tervek szerint mindössze hat részes lesz, a forgatás pedig 2021 márciusában kezdődik, így minden valószínűség szerint csak 2022-ben mutathatják majd be.

Lando is saját sorozatot kap

Mindenki kedvenc zsiványa, Lando Calrissian is saját sorozatot kap a Disney+-on. Ennek az elkészítését a Dear White People kapcsán megismert Justin Simien vállalta magára, és jelenleg még a fejlesztés korai szakaszában tart. Korábban már voltak pletykák azzal kapcsolatban, hogy Donald Glover visszatérhet a szerephez valamilyen formában, azonban a LucasFilm ezzel kapcsolatban még nem jelentett be semmit.

The Bad Batch - tulajdonképpen folytatódik a The Clone Wars

A The Clone Wars rajzfilmsorozat utolsó évadában nagy népszerűségre tett szert  a négy genetikailag módosított klón, vagyis a The Bad Batch nevű csapat. Habár a The Clone Wars véget ért, a zárás alapján sokan azt gyanították, hogy a nagyon is kedvelhető brigád története egy külön szériában folytatódik majd, és pontosan ez is fog történni. Hunter, Crosshair, Wrecker és Tech tehát visszatérnek, csak most nem a Köztársaság, és úgy látszik, hogy nem is az újonnan megalakult Birodalom alatt szolgálnak majd. A hivatalos leírás szerint ugyanis kvázi zsoldosként fognak működni, akik próbálják megtalálni a helyüket a megváltozott világban.

Egy pici betekintést kaphattunk az Andor-sorozatba

Igen, továbbra is készül a Cassian Andor karakterét középpontba állító széria, a főszereplő pedig továbbra is Diego Luna. Ez sem járhat még annyira előrehaladottan a gyártási folyamatban, ugyanis csak 2022-ben érkezik a Disney+-ra, és egyelőre nem is mutattak belőle sokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap