Star Wars: csúszik az Obi-Wan sorozat forgatása, újra kell írni a forgatókönyvet

Habár Ewan McGregor szerint ez nem jelent majd késést.

Star Wars: csúszik az Obi-Wan sorozat forgatása, újra kell írni a forgatókönyvet

Érdekes, és némileg ellentmondó információk láttak napvilágot a minap a Disney+-ra készülő Obi-Wan Kenobi sorozatról. Először a Collider számolt be róla, hogy a forgatás már zajlott Londonban, amikor jött az információ, hogy le kell állniuk, és a csapatot meg nem határozott időre szélnek eresztik. Úgy tűnik azonban, hogy ez csak egy kamu bejegyzésből származó információ a Redditről, más dolgok viszont történtek.

A sorozatot ugyanis eleve csak augusztusban kezdték volna el forgatni, és valójában az történt, hogy ezt csúsztatták el januári kezdésre. Erről maga Ewan McGregor is beszélt az IGN-nek, ahol elmondta, hogy hasonló dolgok gyakran megesnek az ilyen produkcióknál, és hogy ez nem lesz majd befolyással a premier tervezett dátumára. A színész szerint most, hogy a Sykwalker-saga lezárult, a LucasFilmnek több ideje és erőforrása marad arra, hogy alaposabban kidolgozza a sztorit, és így arra jutottak, hogy a forgatókönyveket át kell írni.

Fontos megemlíteni, hogy jelenleg McGregor továbbra is a projekt része főszereplőként, ez tehát nem változott, néhány pletykával ellentétben. Mint ahogy a rendezői feladatokat továbbra is a The Mandaloriantól érkező Deborah Chow látja majd el.

De akkor mi lehet az igazság a csúszás mögött? Jelenleg úgy tudni, hogy a LucasFilmet vezető Kathleen Kennedy azért volt elégedetlen a történettel, mert az túlságosan hasonlított a The Mandalorianra: egy magányos harcos próbál vigyázni egy kölyökre, jelen esetben Obi-Wan Kenobi a fiatal Luke Skywalkerre. Habár nem tudni, hogy itt pontosan mire gondoltak, hiszen a filmekből viszonylag egyértelműen lejön, hogy Obi-Wan és Luke nem igazán kalandoztak együtt korábban, tehát az eset némileg eltérőnek tűnik mint Mando és Baby Yoda szituációja.

Mindenesetre úgy tudni, hogy az eddigi forgatókönyvírót, Hossein Aminit szélnek eresztették, és a LucasFilm jelenleg új írót, vagy írókat próbál találni, ezért sem lehet elkezdeni a forgatást a nyáron. A sorozat egyébként csak előkészítési fázisban volt, szó sincs tehát arról, hogy forgatás közben kellett volna leállni. Viszont a Screenrant legfrissebb információ szerint a forgatókönyv utolsó pillanatos átírása azt fogja eredményezni, hogy eredetileg 6 részesre tervezett évadot le kell rövidíteni 4-re, ami megmagyarázná McGregor szavait, miszerint a forgatás csúszása ellenére miért marad mégis a premier eredeti dátuma.

Mindenesetre ez az egész kalamajka nem idegen a rajongók számára, hiszen ez jellemezte a Disney-korszak alatt a Star Wars-filmeket: egyedük Az utolsó Jedik esetében nem akadt semmilyen probléma menet közben sem a rendezővel, sem a forgatókönyvíróval, minden más filmnél valamelyiket, vagy mindkettőt cserélni kellett, néha menet közben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap