Star Wars - a Captain Marvel 2 rendezőjét akarták megnyerni

A LucasFilm fejese csalódott, hogy a hölgy más projektre szerződött le.

Star Wars - a Captain Marvel 2 rendezőjét akarták megnyerni

Kathleen Kennedy, a LucasFilm elnöke csalódott, hogy Nia DaCosta nem lesz elérhető egy új Star Wars-film elkészítésére, ugyanis leszerződött a Captain Marvel 2-re. Kennedy célja továbbra is az, hogy több női rendező és producer dolgozzon a Star Warson. Ennek mondjuk már mutatkoznak jelei: Bryce Dallas Howard és Deborah Chow és rendezett egy-egy epizódot a The Mandalorianból, és az utóbbi hölgy egyben az Obi-Wan-sorozat showrunnere is.

Nia DaCosta egyébként jelenleg az 1990-es évek klasszikusát, a Candymant támasztja fel egy remake erejéig, és jelenleg nagyon népszerű Hollywoodban. Egyrészt mert megnyert néhány apróbb filmes díjat a Little Woods nevű thrillerével, másrészt pedig egy fekete nő, így tehát a jelenlegi helyzetben nagyon jól mutat, ha őt teszik oda valaminek az élére.

Azonban a hölgynek már megvan a következő projektje: ő fogja rendezni a Captain Marval 2-t, ezzel ő lesz az első fekete nő, aki egy Marvel-film élére áll. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a következő években nem igazán fog ráérni arra, hogy a Star Warson járjon az agya.

Kathleen Kennedy a Star Wars jövőjével kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy most hátra léptek kettőt, és megpróbálják "befogadni, amit George Lucas alkotot", jelentsen ez bármit is. Ezzel egy időben számos filmkészítővel egyeztetnek, akik mind-mind különböző saját ötletekkel rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogyan készítenének filmet az univerzumban.

Amikor Kennedyt arról kérdezték, hogy továbbra is prioritásnak számít-e, hogy több nőt vegyenek fel a Star Warsszal kapcsolatos munkálatokhoz, a következőt mondta: "Teljes mértékben fontos. Nagyon szomorú voltam, amikor bejelentették, hogy Nia DaCosta rendezi Captain Marvel 2-t, mert ő egy olyan rendező volt, akit már régóta figyeltem, és elképesztően tehetségesnek tartom".

Persze mondhatjuk, hogy a Marvel és a LucasFilm között egyre simább az átjárás az utóbbi időben, ami persze nem is csoda, hiszen mindkettő a Disney tulajdonában van. Taika Waititi ugyebár már rendezett egy epizódot a The Mandalorianból, és már azt is hivatalosan bejelentették, hogy egy saját Star Wars-filmet készít, miután befejezte a Thor: Love and Thunder munkálatait.

Ez alapján egyáltalán nem kizárt, hogy a távolabbi jövőben Nia DaCosta is lehetőséghez jusson a Star Wars-franchise kapcsán, az mondjuk persze egy kérdés, hogy ezt ő is szeretné-e.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap