Sparkle: megérkezett a Calibre X260 és X260 HM

A Sparkle videokártya kínálata két újabb taggal bővült: a vállalat bejelentette a Calibre X260 és X260 HM típusjelzéssel ellátott újdonságait, amelyek tulajdonképpen GeForce 260-as modellek. A jövevények egyedi hűtéssel és némileg átalakított nyomtatott áramköri lappal kerülhetnek forgalomba rövidesen.

Sparkle: megérkezett a Calibre X260 és X260 HM

A Sparkle videokártya kínálata két újabb taggal bővült: a vállalat bejelentette a Calibre X260 és X260 HM típusjelzéssel ellátott újdonságait, amelyek tulajdonképpen GeForce 260-as modellek.

A Sparkle feketében pompázó GeForce GTX 260-as megoldásainál a gyártó néhány kisebb módosítást eszközölt a nyomtatott áramköri lapon. Erre azért volt szükség, hogy a GPU és a memória chipek tápellátásáért felelős áramkör stabilabb működést garantáljon. Az új kártyák egyedi, kétslotos hűtővel érkeznek, a termékeken 896 MB-nyi GDDR3-as memória kap helyet, amely 448 bites adatsínen keresztül kapcsolódik a kártya 216 stream processzort tartalmazó G200b grafikus processzorához. A termékek PhysX, Cuda, DirectX 10-es és háromutas SLI támogatással egyaránt el vannak látva. A kártyákon két darab DVI port kap helyet. Az X260 és X260 HM modellek között a HDMI csatlakozó tekintetében van különbség: utóbbi egység a mellékelt átalakító segítségével HDMI-vel ellátott megjelenítőhöz is csatlakoztatható.

Az egyelőre ismeretlen végfelhasználói áron forgalomba kerülő videokártya újdonságok mellé a gyártó biztosítja az SPA Tune névvel ellátott tuning alkalmazást is, amelyben háromféle beállítás szerint lehet módosítani a kártyák különböző alkatrészeinek órajelét. A green, azaz energiatakarékos módban a GPU 400 MHz-en, a shaderek 800 MHz-en, míg a memória chipek 600 MHz-en ketyegnek. A standard mód 576 MHz-es GPU-m 1242 MHz-es shader és 1998 MHz-es memória órajelet kínál, ezek az értékek megfelelnek a referencia kártyák esetében használt órajeleknek. Az overclocking, azaz tuning módban a termék GPU-ja már 648 MHz-en, a shaderek 1404 MHz-en, míg a memória chipek sajnos változatlanul, azaz továbbra is 1998 MHz-en ketyegnek.

Az ígéretesnek tűnő kártyák megjelenésével kapcsolatban nem szolgált információkkal a gyártó közleménye.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward