Sparkle Calibre X570: egyedi hűtés, némi tuning

Sparkle Calibre X570: egyedi hűtés, némi tuning

A Sparkle videokártya kínálata egy friss modellel bővült, amely az Nvidia GeForce GTX 570-es megoldásának alapjaira épül, ám a referencia modellektől mind órajelek, mind pedig hűtés tekintetében különbözik. A Calibra X570-es modell hamarosan feltűnhet az üzletek polcain is, de hogy pontosan mennyibe fog kerülni, azzal kapcsolatban egyelőre nem szolgált információval a gyártó.

Az új Calibre sorozatú videokártya az Nvidia referencia hűtése helyett az Artic sokkal halkabban és hatékonyabban működő Accelero Xtreme megoldását használja, amely öt darab, rézből készült hőcsőből, 107 alumínium lamellából és három darab hűtőventilátorból áll; ez utóbbiak természetesen még PWM támogatással is rendelkeznek. A Sparkle közleménye szerint a nagyméretű videokártya hűtőnek köszönhetően a GF110-es sorozatú GPU 15 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, mint a referencia hűtéssel ellátott GeForce GTX 570-es modellek GPU-ja. Nem elhanyagolható előny.

A Calibre X570 alapjaiban megegyezik a referencia GeForce GTX 570-es videokártyákkal, azaz GF110-es GPU-ja 480 CUDA maggal és 320-bites memória interfésszel bír, fedélzeti memóriából pedig 1280 MB-nyi található a terméken. A GPU a referencia modellekkel ellentétben a GPU már nem 732 MHz-en, hanem 772 MHz-en ketyeg, így a CUDA magok órajele is növekedett, méghozzá 1464 MHz-ről 1544 MHz-re. Az 1280 MB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória esetében sem a szokásos 3800 MHz-es effektív órajelet alkalmazták: a memóriachipek 4212 MHz-en üzemelnek. A háromutas SLI támogatással is ellátott videokártya így a referencia modelleknél valamelyest nagyobb teljesítményt kínál és órajeleit némi szerencsével akár tovább is emelhetjük.

A friss jövevény videó kimenetei között a szokásos két darab DVI csatlakozót, valamint az egyetlen mini-HDMI portot találjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward