Sparkle Calibre IDF: az intelligens VGA hűtő

A Sparkle szakemberei az idei nyár folyamán sem unatkoztak: a mérnökök a 40 nm-es GPU-k hiánya miatt ugyan nem új  videokártyákon dolgoztak, hanem hasonlóan fontos területen, a hűtők szegmensében folytattak fejlesztéseket és kutatásokat. A munka eredményeként elkészült a Calibre hűtők legújabb generációja, amely Calibre IDF néven válhat majd ismertté (és talán elismertté) a nem is oly távoli jövőben.

Sparkle Calibre IDF: az intelligens VGA hűtő

A Sparkle szakemberei az idei nyár folyamán sem unatkoztak: a mérnökök a 40 nm-es GPU-k hiánya miatt ugyan nem új  videokártyákon dolgoztak, hanem egy hasonlóan fontos területen, a hűtők szegmensében folytattak fejlesztéseket és kutatásokat. A munka eredményeként elkészült a Calibre hűtők legújabb generációja, amely Calibre IDF néven válhat majd ismertté (és talán elismertté) a nem is oly távoli jövőben.

A gyártó a Calibre IDF (Intelligent Dual Fly Cooling System) megoldásokat két különálló részből építi fel, az egyes részek külön hűtőbordával és külön hűtőventilátorral vannak ellátva. Az újdonságok alumíniumból készülnek, ám a GPU-val érintkező bázis és az alumínium hűtőbordákkal kapcsolatban lévő heat pipe-ok természetesen ezúttal is rézből készülnek a hatékonyabb hőátadás érdekében. Az új hűtőn két ventilátor helyezkedik el, a ventilátorok körül 0,2 mm-es vastagságú alumínium hűtőbordák vannak jelen. A hatékonyabb és halkabb hűtés érdekében a gyártó GBOX néven egy vezérlő terminált is elhelyez a terméken, amelynek segítségével a felhasználók szabadon beállíthatják, hogy, hogy mely hőmérsékleti érték elérése után növekedjen a ventilátorok fordulatszáma, azaz mikor kapcsoljon rá a rendszer. A precíz szabályzásnak köszönhetően halkabb, de megfelelő hűtőteljesítményt kínáló hűtéshez juthatnak a felhasználók, ami egyszerűen testreszabható az igényeknek és a hőmérsékletnek megfelelően.

A Sparkle illetékesei egyelőre nem szolgáltak információkkal azzal kapcsolatban, hogy az újdonság pontosan mikor és mely kártyákkal kerülhet forgalomba, ám a pletykák szerint a Calibre IDF hűtővel ellátott termékek megjelenésére már nem kell sokat várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward