Sparkle 8800 GT DisplayPort kimenettel

Manapásg túl sok DisplayPort bemenettel ellátott monitor nincs jelen a piacon, habár a Dell 3008WFP névre hallgató óriási képernyője már elérhető DisplayPort bemenettel. A videokártya gyártó vállalatok szépen lassan piacra dobják első DisplayPorttal ellátott megoldásaikat: most a Sparkel jelentkezik új 8800 GT-jével, amely már az új csatlakozót is magán hordozza.

Sparkle 8800 GT DisplayPort kimenettel

Manapság túl sok DisplayPort bemenettel ellátott monitor nincs jelen a piacon, habár a Dell 3008WFP névre hallgató óriási képernyője már egy ideje elérhető DisplayPort bemenettel. A videokártya gyártó vállalatok szépen lassan piacra dobják első DisplayPorttal ellátott megoldásaikat: most a Sparkel jelentkezik új 8800 GT-jével, amely már az új csatlakozót is magán hordozza.

A Sparkle termékéből már elkészült az első mintapéldány, amelyen a DVI és az S-Video kimeneteken kívül immáron DisplayPort csatlakozó is jelen van. A Sparkle 8800 GT-je teljes egészében megegyezik a referencia 8800 GT-vel, legalábbis ami a technikai paramétereket illeti: a kártya rendelkezik DirectX 10-es GPU-val, PCI Express 2.0-ás támogatással valamint az Nvidia Pure Video motorjával is. A Sparkle a kártya hűtésénél egyedi megoldást alkalmaz: a termék nagy kétslotos hűtőegységet kap, amely nagyobb ventillátorral rendelkezik, mint a referencia 8800 GT.

A Sparkle állításai szerint a kártyán jelen lévő DisplayPort három darab 1080p videó stream és egy 7.1-es audió stream továbbítására képes egy időben. A DisplayPort a HDMI-vel ellentétben "jogdíjmentes" formátum, amely szintén képes a HDCP eljárás alkalmazására, így a foglalat tökéletesen alkalmas a másolásvédett Blu-ray és HD-DVD filmek lejátszására.

A kártya várható megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket a gyártó.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward