Sötét módot kapott a Viber

Sötét módot kapott a Viber

Tavaly már elkezdődött az a tendencia, hogy egyre több alkalmazásnál jelenik meg a sötét mód, és idén is egyre több fejlesztő határoz úgy, hogy valamilyen formán megoldást talál ennek a kivitelezésére. Ezúttal a Viber esetében számolhatunk be a sötét mód felbukkanásáról.

A Viber sokáig nem ment át komolyabb változáson, de az elmúlt hónapokban a színfalak mögött új lendületet vehetett az alkalmazás fejlesztése. Februárban számolhattunk be arról, hogy teljesen átalakult a program a Viber 10 érkezésével, most pedig már arról szólnak a hírek, hogy a sötét módot is elkészítették a vállalat szakemberei. Már az új Viber bejelentésekor látni lehetett, hogy a letisztultabb grafikus felhasználói felületet úgy alakította ki a vállalat, hogy könnyen meg lehessen valósítani az éjszakai használatot kényelmesebbé tevő módot. És nem is kellett erre túlzottan sokáig várni, az androidos alkalmazásban már benne van, és két héten belül az iOS esetében is várható a megjelenése.

Az új funkció ott érhető el, ahol eddig a hátteret lehetett változtatni, viszont mivel már nem kizárólag a háttérkép cserélésére van lehetősége ebben a menüpontban, ettől kezdve „Megjelenés” néven fut. Akinek ez nem látszik még a program beállításain belül, annak valószínűleg még nem a legfrissebb verzió fut a készülékén, és meg kell ejteni a frissítést a Play Áruházon keresztül. (És, bár az éjszakai mód még nem aktuális az Apple készülékein, azokon is érdemes mindig telepíteni az applikáció legújabb kiadását, hogy ne maradjon le a felhasználó a funkcióról, ez hamarosan az iOS-re is elkészül.)

Az időzítés talán nem véletlen a Viber részéről, hiszen éppen a minap derült fény arra, hogy a Messengerben egy trükkel bekapcsolhatóvá lehet tenni a sötét módot, és hamarosan hivatalosan is élesítve lesz. Így a Viber is elérkezettnek láthatta az időt ennek a bevetésére. Ezt a lehetőséget egyébként azoknak hatványozottan érdemes lesz használnia, akik valamilyen OLED kijelzős készülékkel rendelkeznek, az OLED technológia esetében ugyanis még az energiafelhasználást is lehet ezzel csökkenteni. Kevésbé fogja igénybe venni az akkut a megjelenítő a csevegések alkalmával, és ha valaki órákat tölt el a Viberen, az valószínűleg érzékelhet is ezt üzemidőben.

A Twitteren egy érdeklődő kérdésére válaszolva a cég azt is elmondta, hogy talán a későbbiekben automatikusan is megoldható lesz a váltás a sötét és a világos módok között, jelenleg ugyanis kizárólag manuálisan lehet ezt állítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap