Sony VAIO noteszek AMD platformmal? Igen!

A Sony illetékesei sok éves kihagyás után most úgy döntöttek, hogy ismét piacra dobnak olyan VAIO noteszgépet, amelyben AMD hardver lapul. A lelkesedés mértékét jól jellemzi, hogy nem egy, hanem rögtön kétféle konfiguráció került az üzletek polcaira, méghozzá minden különösebb hírverés nélkül. Az egyik modell egy 15,4 hüvelykes kijelzővel ellátott notebook, amely 650 dollárba kerül, míg a másik egy 17.3 hüvelykes képátlójú LCD-vel felszerelt modell, ami alig többe, egészen pontosan 720 dollárba kerül.

Sony VAIO noteszek AMD platformmal? Igen!

A Sony illetékesei sok éves kihagyás után most úgy döntöttek, hogy ismét piacra dobnak olyan VAIO noteszgépeket, amelyekben AMD hardver lapul. Rögtön kétféle konfiguráció került az üzletek polcaira, viszont minden különösebb hírverés nélkül.

A két friss noteszgép esetében közös tulajdonság, hogy mindketten Radeon HD 4200-as sorozatú (Radeon HD 4250-es) integrált videó vezérlővel rendelkeznek és az AMD nemrégiben bemutatott Danube mobil platformja köré épülnek. További közös tulajdonság az is, hogy mindkét noteszgép belsejében 2,1 GHz-es órajelen üzemelő Athlon II X2 P320-as processzor teljesít szolgálatot és mindkét konfigurációban találunk 802.11 b/g/n WiFi adaptert is. Az operációs rendszer szerepét egy előtelepített 64-bites Windows Home Premium tölti be.

A 15,4 hüvelykes kijelzővel (1366x768) ellátott EE sorozatú modell 4 GB-nyi rendszermemóriával, 320 GB-os merevlemezzel és Blu-ray optikai meghajtóval érkezik. A rendszermemória igény esetén 8 GB-ig bővíthető csak úgy, mint a 17,3 hüvelykes noteszgép esetében. A készülék 3500 mAh-ás akkumulátorral érkezik, de az egy töltéssel elérhető üzemidővel kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

A 17,3 hüvelykes megjelenítővel rendelkező EF sorozatú notebook belsejében a 4 GB-nyi rendszermemória mellett egy DVD-író és egy 500 GB-os merevlemez kapott helyet. A kijelző 1600x900 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, a készülék 3500 mAh-ás akkumulátora pedig 3 órán át képes üzemeltetni a rendszert egyetlen töltéssel.

Az új, AMD alapokon nyugvó VAIO noteszgépek egyelőre csak a Fry's és a Best Buy kínálatában tűntek fel, de valószínűleg hamarosan felbukkannak máshol is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward