Skype: SMS küldés PC-ről mobilon keresztül

Skype: SMS küldés PC-ről mobilon keresztül

A Microsoft az elmúlt időszakban egyre nagyobb figyelmet kezdett szentelni a Skype fejlesztésére, és ennek köszönhetően három kisebb-nagyobb újdonságról is beszámolhatunk most. A friss lehetőségek azokat az androidos felhasználókat érintik elsőként, akik a Skype Preview alkalmazást használják.

A legutóbbi frissítést követően megjelent a csevegő applikációban egy olyan lehetőség, amelyet kihasználva az emberek már a személyi számítógépüket használva is küldhetnek SMS-eket az okostelefonjukon keresztül, és az új üzeneteiket is gond nélkül elolvashatják ilyen módon. A Skype Preview keretében bevezetett funkció az „SMS Connect” névre hallgat, és a jelentések szerint a 8.29.76 verzióban bukkant fel. A felhasználók úgy is küldhetnek majd SMS-eket a számítógépükről, hogy a Skype egyenlegükből kerül levonásra a rövid szöveges üzenet díja.

Galéria megnyitása

Az SMS Connect révén a Skype használata egyértelműen vonzóbbá válhat a felhasználók szemében, és a Microsoftnak pont az a célja, hogy újra nagy érdeklődés övezze a szebb napokat megélt szolgáltatását. Öröm az ürömben, hogy az asztali kliensben még nem bukkant fel az újdonság, szóval egyelőre nem lehet kipróbálni a PC-kről az SMS küldést és fogadást, de valószínűleg nem kell már sokáig várni erre sem. A rendszer működik majd a Windows 10 és a macOS operációs rendszerű gépekkel is, és minden bizonnyal az iOS-re szabott Skype Preview applikációba is bekerül.

A másik kettő fontos újdonság, amikről be kell számolnunk, hogy a Skype Preview már magában foglalja a hangfelvételek készítésének lehetőségét és a titkosított privát csevegést is. Ezekről a dolgokról már korábban beszélt a Microsoft, most pedig már elérhetőek a programban. A titkosításról azt kell tudni, hogy végponttól végpontig terjedően lesznek kódolva a tartalmak, így senki nem „hallgathat” majd bele az ilyen üzenetváltásokba. A hangfelvételek készítése kapcsán pedig az a kiemelendő, hogy erről a beszélgetés minden résztvevője értesítést kap, szóval nem lehet titokban hang vagy videófelvételt rögzíteni. És egy könnyen hozzáférhető, dedikált gombot kapott az opció, szóval pillanatok alatt indítható a felvétel, ha a szükség úgy hozza.

A Skype a következő hetekben előre láthatólag újabb funkciókkal fog gyarapodni (készül például új meghívási mód, és linkelhetőek lesznek a csoportos beszélgetések), a mostaniak pedig mindenki számára elérhetővé válhatnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap