Sikeres a 14 nm-es FinFET LPP alapú AMD chipek gyártása

A GlobalFoundries új gyártástechnológiája nagyon bíztatónak tűnik.

Sikeres a 14 nm-es FinFET LPP alapú AMD chipek gyártása

A GlobalFoundries jó hírrel jelentkezett a napokban. A cég az elmúlt időszakban sikeresen alkalmazta 14 nm-es FinFET Low Power Plus (LPP) névre keresztelt gyártástechnológiáját különböző AMD chipek legyártásához. A kedvező tapasztalatok alapján az AMD hamarosan megkezdheti az új gyártástechnológia alkalmazását, amire természetesen többféle chip is támaszkodhat. A 14 nm-es FinFET LPP gyártástechnológia bevetése több szempontból is előnyösnek ígérkezik: egyrészt a köré épülő termékek nagyobb számítási teljesítményt kínálhatnak, másrészt kisebbek lehetnek és fogyasztásuk is kedvezőbben alakulhat.

A bejelentés kapcsán Mark Papermaster, az AMD alelnöke és technológiai igazgatója, örömét fejezte ki a helyzet alakulásával kapcsolatban, valamint megemlítette, az AMD már várja, hogy készen álljon az új gyártástechnológia a tömegtermelésre. A 14 nm-es FinFET LPP gyártástechnológia alkalmazásával sokféle AMD termék készülhet: nem csak az APU egységekhez, de a processzorokhoz és a grafikus processzorokhoz is felhasználják majd.

A GlobalFoundries 14 nm-es gyártástechnológiájának korai változata, ami az LPE nevet viseli, januárban vált tömegtermelésre is bevethetővé, míg az LPP esetében az idei év harmadik negyedévében jött el erre az idő. A GlobalFoundries jelenleg a termelés felfuttatására törekszik, a folyamat pedig jól halad, hisz a kihozatali arány már termelésre kész szintet képvisel, a modell-hardver kapcsolat pedig kiváló. Ezek alapján a New York államban található Fab 8-as üzem gyártósorai remekül teljesítenek. A teljesítményre hangolt gyártástechnológia felfuttatása az idei év negyedik negyedévében tovább zajlik majd, valódi tömegtermelésben pedig a következő évtől kezdve vehet részt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward