SATA 6 Gbps-os RAID kártyák a HighPoint-tól

A HighPoint ötféle SATA 6 Gbps-os bővítőkártyával rukkolt elő, amelyek mind olcsóbbak 100 dollárnál.

SATA 6 Gbps-os RAID kártyák a HighPoint-tól

A friss bővítőkártyák mindannyian második generációs SATA 6 Gbps-os megoldásoknak tekinthetőek, amelyek RAID és Port Multiplier funkcióval büszkélkedő változatokban, illetve az említett szolgáltatások nélkül egyaránt elérhetőek. Előbbiek a RocketRAID 600-as, míg utóbbiak a Rocket 600-as sorozatot erősítik.

A friss bővítőkártyák PCI Express 2.0 x4-es csatolófelülettel érkeznek és nem csak asztali számítógépekben, hanem akár asztali Mac konfigurációkban is helyet kaphatnak – amennyiben az adott termék rendelkezik megfelelő PCI Express 2.0-s bővítőhellyel. Az összes új bővítőkártya Marvell 88SE9235 típusú SATA 6 Gbps-os vezérlőt használ.

A RocketRAID 600L sorozat tagjai RAID 0,1,5,10 és JBOD adattároló tömbök létrehozására egyaránt lehetőséget kínálnak, méghozzá négy SATA 6 Gbps-os porton keresztül. A hardveres RAID támogatást nyújtó bővítőkártyák Port Multiplier szolgáltatással is rendelkeznek, így egyetlen SATA 6 Gbps-os portjukra összesen öt darab SATA adattároló csatlakozhat, azaz összesen 20 darab SATA SSD vagy HDD kezelésére képesek. Utóbbihoz persze olyan házra van szükség, amely lehetőséget biztosít eme tulajdonság kiaknázására. Persze nem árt szem előtt tartani, hogy a meghajtóknak osztozniuk kell az adott SATA port sávszélességén, ami merevlemezek esetében talán nem akkora tragédia, mint SSD meghajtóknál.

A RAID tömbök menedzseléséhez a RAID Management Suite is rendelkezésre áll, így a felhasználók egyszerűen hozhatnak létre új RAID tömböket, de a meglévő RAID tömbök bővítésére és helyreállítására, illetve menedzselésére is van mód. A webes RAID menedzsment minden népszerűbb operációs rendszerrel együttműködik, a Linux és FreeBSD felhasználók számára pedig CLI (Command Line Interface) csomagok is elérhetőek. A RocketRAID sorozat tagjai többféle kiszerelésben is elérhetőek, ahogy az a lent található felsorolásban is látható.

A RocketRAID 600-as sorozat tagjai mellett Rocket 600-as sorozatú bővítőkártyák is elérhetővé váltak, amelyek szintén PCI Express 2.0 x4-es csatolófelületet használnak, viszont Port Multiplier funkciót már nem kínálnak. Ezzel együtt RAID támogatásuk is karcsúsításon esett át, így ezek a termékek már csak AHCI alapú RAID 0,1 és JBOD módot kínálnak, cserébe viszont 30 dollárral olcsóbbak, mint RocketRAID 600L sorozatú társaik.

A RocketRAID 600-as és Rocket 600-as sorozatú termékek az alábbi kiszerelésben, az alábbi ajánlott végfelhasználói árakon kaphatóak:

 

[list type="unordered"]

[*]RocketRAID 644L (4 db eSATA 6 Gbps port) - 99 dollár

[*]RocketRAID 642L (4 darab SATA 6 Gbps-os port) - 99 dollár

[*]RocketRAID 640L (2 darab SATA 6 Gbps-os és 2 darab eSATA 6 Gbps-os port): 99 dollár

 

[*]Rocket 644L (4 darab eSATA 6 Gbps port) - 69 dollár

[*]Rocket 640L (4 darab SATA 6 Gbps port) - 69 dollár

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward