Samsung Galaxy S4 - túl a 20 millión

Továbbra is töretlenül hozza a rekordokat a Samsung aktuális csúcsgépe, ezúttal az SGS3 100 napos csúcsát körözte le. 

Samsung Galaxy S4 - túl a 20 millión

A Galaxy S4 óriási népszerűségnek örvend gyakorlatilag a világ minden táján. Elképesztő mennyiségű készüléken sikerül túladnia a Samsungnak egyetlen márkanév alatt ezúttal is. Persze a Galaxy S széria eddigi sikerei után ez már szinte kötelezőnek számított az elemzők és a vállalat szemében is.

A Samsung Galaxy S III-nak kereken száz napra volt szüksége, hogy teljesíteni tudja a 20 milliós eladási mérföldkövet. Most az SGS4 ezt a rekordot valósággal túlszárnyalta, ugyanis csak alig több mint két hónap telt el a bemutatása óta. A dél-koreai forrás elmondása alapján, nagyjából 1,7-szer gyorsabban találnak gazdára az S4-ek, mint az elődeik. Ugyanakkor jelenleg úgy fest, hogy a Galaxy S4 nem bírja ezt a tempót folyamatosan tartani. Az április végén leleplezett gép első 10 milliójáról május végén számolhattunk be, most pedig már július van. A Galaxy S megjelenése óta mindegyik mobil nagyjából konstans számokat tudott produkálni még egy évvel később is, ez alól a Galaxy S4 lehet az első kivétel.

A zászlóshajóból rengeteget kell legyártani, de vannak olyan komponensek, amelyek eltérőek ezekben. Immáron összesen három különböző lapka köré épülő modell található a boltok polcain. Az LTE hálózattal rendelkező szolgáltatóknál a Qualcomm Snapdragon 600 chipet használó megoldások futnak, a HSDPA lefedettséget nyújtó területeken az Exynos 5 Octát részesítik előnyben, míg Dél-Koreában először LTE-A modemmel is hozzá lehet jutni – ez a legizmosabb Snapdragon 800 processzornak hála.

A Samsung marketing osztályának gépezete sem okoz csalódást, hiszen mostanra egy sor olyan telefont lepleztek le, ami az S4 nevét meglovagolva próbál minél több vásárlót elcsábítani. A fotósok a Galaxy S4 Zoomra (nagyobb szenzor és 10x zoom átfogó), az extrém sportolók az S4 Active-ra (megfelel az IP67 szabványoknak), a kisebb mobilok szerelmesei pedig az S4 Minire (4,3 colos qHD megjelenítő) csaphatnak le. Ráadásul nem tudni, hogy mit hoz még a jövő, ám nem lennénk meglepve, ha befutna még pár kacifántos nevű, valamilyen különlegességgel szolgáló variáns. (Ezek természetesen nem számítanak bele a fenti rekordba – még mielőtt valaki félreértené.)

Az elemzők becslései alapján az év végéig nagyjából 80 millió Galaxy S4 találhat új gazdára, ami bizony szép eredmény lenne, tekintve, hogy eddig a Galaxy S III-ból összesen kb. 60 millió példányt sikerült értékesíteni világszerte. Ezt viszont közel sem borítékolhatjuk egyelőre a mostani kisebb hullámvölgy miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward