Samsung 845DC EVO: új SSD-k adatközpontokba

Az új SSD meghajtók TLC NAND Flash memóriachipekre támaszkodnak és főleg olvasás-intenzív feladatok alkalmával vethetőek be hatékonyan.

Samsung 845DC EVO: új SSD-k adatközpontokba

A Samsung ezúttal az adatközpontok szegmensét veszi célba legfrissebb SSD meghajtóival, amelyek a 845DC EVO sorozatban foglalnak helyet. Ezek a modellek alacsony késleltetésük és magas strapabíróságuk miatt kiválóan alkalmasak olvasás-intenzív feladatok ellátására: ilyen a videók és a különböző egyéb tartalmak streamelése, vagy például a webszerver funkciók ellátása is.

Az új SSD meghajtók 19 nm-es gyártástechnológiával készülő TLC NAND Flash memóriachipeket használnak, amelyek cellánként 3-bit adat tárolására képesek. A NAND Flash memóriachipeket az OEM piacra szánt Samsung PM853T SSD meghajtókból ismert SSD vezérlő (Samsung MEX S4LN045X01-803) és firmware fogja össze, így a termékek alaposan kipróbált, sokszor bizonyított alapokon nyugszanak.

A 2,5 hüvelykes formátumú, 7 milliméter vastag SSD meghajtók többféle adattároló kapacitással is elérhetőek lesznek, így 240 GB-os, 480 GB-os, illetve 960 GB-os példányok közül egyaránt lehet majd választani. A folyamatos olvasási sebesség 530 MB/s körül helyezkedik el, a véletlenszerű 4K-s olvasási teljesítmény pedig a 87 000 IOPS-os értéket is elérheti. Az új SSD meghajtókra garanciaidőn belül akár 600 TB-nyi írásmennyiséget is rázúdíthatunk, legalábbis a 960 GB-os modell esetében (a többieknél arányosan csökken az érték). Az újdonságok aktív üzemmódban 4 watt körüli maximális fogyasztást produkálnak, ami egy hasonló kategóriájú, azaz kifejezetten adatközpontokba szánt merevlemez fogyasztásának mindössze a negyede. A termékek pontos tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

A 845DC EVO modellek az Amerikai Egyesült Államok területén, illetve a kiválasztott globális piacokon még ebben a hónapban elérhetővé válnak. A termékek várható áraival kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward