Saját, web-alapú OS-t fejleszt a Motorola

Szép csendben készíti elő a saját fejlesztésű mobil operációs rendszerét a Motorola belső források tanúsága szerint; az illetékesek szerint ugyanis már túlságosan is függővé váltak az Androidtól - amely függőség pedig komoly gondokat okozhat a későbbiekben, ha nem készítenek elő rá egy alternatívát.

Saját, web-alapú OS-t fejleszt a Motorola

Szép csendben készíti elő a saját fejlesztésű mobil operációs rendszerét a Motorola belső források szerint; az illetékesek szerint ugyanis már túlságosan is függővé váltak az Androidtól - amely függőség pedig komoly gondokat okozhat a későbbiekben, ha nem készítenek elő rá egy alternatívát.

Mivel pedig azt már határozottan jelezték, hogy Microsoft-rendszerekben nem gondolkodnak, ezért valóban csak egy megoldás maradt, nevezetesen a saját rendszer fejlesztése. Ennek érdekében az elmúlt 9 hónap során gondosan magukhoz édesgettek embereket az Adobe-tól és Apple-től is.

A korábbiakban azonban kijelentették már azt is, hogy olyan rendszert sem akarnak, ami még nem rendelkezik saját, kifejlett ökoszisztémával; erre a kitételre jelenthet megoldást a webalapúság, amint azt a vállalat közelmúltbeli akvizíciói is jelzik: felvásárolták például a webes alkalmazásokat támogató 280 North-ot, az online tárhelyekben járatos Zectert (a ZumoDrive megalkotóját), valamint a 3LM mobil biztonsági vállalatot.

Ami a Motorola Androiddal kapcsolatos aggodalmait illeti, ezek két fő csoportra oszthatóak. Az egyik a népszerűség: most ugyan népszerű az Android, de ha csökkenni kezd az iránta tanúsított érdeklődés, az őket is igen kellemetlenül érintheti, mivel jelenleg csak és kizárólag Androidos mobilokat készítenek. Másrészt pedig a Microsoft már beperelte őket az Android kapcsán, így egy rossz döntéssel a bíróság is igen komolyan keresztbe tehet nekik.

A saját rendszer fejlesztésével tehát egyszerre biztosítják magukat, és vállalnak valamennyi kockázatot is. Tény azonban, hogy a biztonságon túl is sokat nyerhetnek, amennyiben jól sikerül a saját rendszer, mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy egy jól megalkotott saját rendszer komoly sikereket is eredményezhet a piacon (lásd pl. Apple és RIM, bár utóbbi vesztett a piacából).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward