Saját USB 3.0-s vezérlőt készít az ASMedia is

Nem sokkal ez előtt az alaplapgyártóknak csak egyetlen lehetőségük volt, hogy USB 3.0-s portokat kínáljanak a vásárlók számára: alkalmazniuk kellett a NEC USB 3.0-s vezérlőchipjét, amely egy idei egyeduralkodónak minősült a piacon. Úgy tűnik, hogy a vállalat hamarosan elveszítheti monopol helyzetét, ugyanis egyre több cég készül el saját USB 3.0-s vezérlőjével. Az AMD háza táján már folynak az ez irányú fejlesztések, de a VIA Technologies mérnökei sem tétlenkednek. Van a piacon egy másik szereplő is, aki egy nagy cég leányvállalataként tör a NEC babérjaira, és ez a cég nem más, mint az ASMedia.

Saját USB 3.0-s vezérlőt készít az ASMedia is

Nemrég az alaplapgyártóknak csak egyetlen lehetőségük volt, hogy USB 3.0-s portokat kínáljanak a vásárlók számára: alkalmazniuk kellett a NEC USB 3.0-s vezérlőchipjét, amely egyeduralkodónak minősült a piacon. Úgy tűnik, hogy a vállalat hamarosan elveszítheti monopol helyzetét, ugyanis egyre több cég készül el saját USB 3.0-s vezérlőjével a közeljövőben. Az AMD háza táján már folynak az ez irányú fejlesztések, de a VIA Technologies mérnökei sem tétlenkednek. Van a piacon egy másik szereplő is, aki egy nagy cég leányvállalataként tör a NEC babérjaira, és ez a cég nem más, mint az ASMedia.

Az ASUS-hoz köthető cég egy ideig komoly szerephez juthat, ugyanis sem az Intel, sem pedig az AMD nem fog már idén olyan lapkakészletet kínálni, amely natív USB 3.0-s támogatással sietne a felhasználók segítségére, így az alaplapgyártók számára továbbra is maradnak a harmadik fél által készített vezérlőchipek, amelyekből egyre több közül lehet majd választani, ezáltal az árverseny is beindul.

A friss versenyzők közül a VIA  majd csak az idei év negyedik negyedévében kezdi meg saját USB 3.0-s vezérlőinek sorozatgyártását, ezzel szemben az ASMedia már június végétől megkezdheti saját megoldásának szállítását. Az ASMedia chipjeit az ASUS nagyon hamar elkezdheti használni, a megrendelések egy részét már most is az ASMedia kapja a NEC helyett. Az ASUS lépését a többi nagy gyártó, azaz az MSI, a Gigabyte és az ECS is követheti és a források szerint követik is, csak valamivel később.

Az ASMedia agresszív árpolitika segítségével próbálja elhódítani a vásárlókat a NEC-től és ez a tények ismeretében nagyon könnyen menni is fog. Míg a NEC 6 dollárért, addig az ASMedia 3 dollárért értékesít egyetlen USB 3.0-s vezérlőchipet. Az ASMedia illetékesei most úgy látják, hogy akár tízmillió darab USB 3.0-s vezérlőchip leszállítására is képes lesz a cég, persze a megrendelések száma nagyban függ majd az új vezérlőchipek piaci fogadtatásától. Az olcsóbb chipek jóvoltából felgyorsulhat az USB 3.0-s technológia terjedése, amire a jelenlegi tendenciát elnézve szükség is lenne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward