Saját okostelefont készít a TikTok fejlesztője

Saját okostelefont készít a TikTok fejlesztője

A ByteDance szintet szeretne lépni, és a jövőben már nemcsak szoftveres megoldásokkal akar foglalkozni, hanem okostelefonokkal is. A vállalat a napokban hivatalosan is megerősítette azt a pletykát, hogy egy mobil létrehozásán dolgozik, és mint azt megtudhattuk, egy tapasztalt partnerrel az oldalán fogott ebbe a projektbe.

Az egyébként aligha nevezhető meglepőnek, hogy a ByteDance egy újabb kategóriát szemelt ki magának, ugyanis az elmúlt időszakban már belekóstoltak az üzenetküldők világába, és elvileg érik a zenestreaming szolgáltatása is a cégnek. De a legnagyobb sikert továbbra is a TikTok jelenti a pekingi alakulatnak, azonban egy jól eltalált mobil talán még változtathat ezen.

A ByteDance a friss hírek szerint a Smartisannal közösen hozhat létre egy teljesen új okostelefont. A kínai mobilgyártó 2014-ben mutatta be az első androidos okostelefonját, és bár idén még egy új modellel sem rukkolt el, az elmúlt években több felsőkategóriás megoldást is letett az asztalra, és néhány középkategóriás eszközzel is előállt. Jó eséllyel a ByteDance egy olyan mobilt szeretne megalkotni a Smartisannal, ami az aktuális csúcsmodellek között szállhat majd ringbe. És valószínűleg kiemelkedően kapcsolódni fog a TikTokhoz, szóval ki lehet hegyezve ennek a szolgáltatásnak a használatára. De a vállalat többi szoftveres megoldása is előre telepítve lehet majd a készüléken.

Galéria megnyitása
Smartisan Nut R1 a Snapdragon 845-tel a fedélzetén

Az okostelefonok történelmében már többször is volt olyan próbálkozás, mikor egy elsősorban szoftverekre specializálódott alakulat próbált mobillal előrukkolni, de emlékezetes próbálkozókat nehéz sorolni. A Facebook például a HTC-vel együtt próbálta a közösségi oldal sikerét meglovagolni mobillal, de ez nem jött össze, egy másik esetben pedig Amazon vallott kudarcot a Fire Phone-nal. A Meitu is hasonló cipőben járt, mint a ByteDance, mikor okostelefonnal próbált népszerűbbé válni, de neki sem termett túl sok babér a mobilos ágazat. A Google viszont köszöni, megvan a Pixel okostelefonokkal, de persze ebben az esetben azért más a helyzet, mint mondjuk egy appfejlesztőnél, hiszen a Pixelek referenciaként szolgálnak az Androidnak, így nem szerény hátszelük van.

Kíváncsian várjuk, hogy a ByteDance mire jut majd a Smartisan támogatásával. Milyen okostelefont hoz létre a vállalat, és miként lesz képes ennél kihasználni a TikTok szolgáltatásnak a sikerét. Azt előljáróban elmondta az alakulat, hogy nem egy speciális TikTok mobilt szeretne, hanem sokkal tágabb határokban gondolkodik, ami jó kezdet lehet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap