Saját mobilt mutatott be a Leica

A készülék kapott lencsevédőt is, és egyedi a megjelenése, de a képességeiről ugyanez nem mondható el.

Saját mobilt mutatott be a Leica

A Leica is kínálni fog már saját okostelefont, viszont ezt nem saját erőből hozta létre, hanem egy együttműködésnek a keretében született meg a termék. A Leica és a Sharp már korábban felfedte a kollaborációjának első eredményét, a Sharp Aquos R6 okostelefont, és úgy fest, hogy ez a kapcsolat szorosabb, mint gondoltuk.

A Sharp közreműködésével született meg a Leica első okostelefonja, ami a Leitz Phone 1 névre lett keresztelve. Ez a mobil pedig lényegében nem más, mint az imént már említett Aquos R6, csak át lett csomagolva. Szóval igazán nagy újítást a Leica eszköze nem nyújt, viszont egyébként egy igen jó termékről lesz szó, köszönhetően a megfelelő alapnak.

Galéria megnyitása

A Leitz Phone 1 esetében természetesen a kamerára helyeződött a fókusz. A hátlapon található modul már köralakú, és a Leica tervezői készítettek ehhez egy speciális lencsevédő kupakot, mintha egy fényképező optikájáról lenne szó. Ennek köszönhetően az üveg a kamerák előtt nem lesz karcos. Megkapta a készülék a hatalmas, 1 colos szenzorra épülő kamerát, ami 20 megapixeles fotókat tud készíteni, és egy 19 milliméteres gyújtótávolságú (ekv. 35 mm), F/1.9-es lencserendszerrel lett megtoldva. Biztosított itt a korábbról már szintén ismerős 3D ToF szenzor is, az előlapon pedig maradt a 12,6 megapixeles „szelfikamera”.

Galéria megnyitása

A Leica egy nagyon elegáns fém keretbe foglalt készüléket alkotott, aminek a hátoldala kellemes tapintású lesz, és a fényképezőgépekre emlékeztetheti majd a felhasználókat. Szokás szerint az egyik sarokba lett elhelyezve a márkajelzés is. A tervezés során ügyeltek a szakemberek arra, hogy az IP68 védettség megmaradjon, szóval lehet majd víz alatti felvételeket is megörökíteni a termékkel.

Galéria megnyitása

A rokoni szálaknak köszönhetően a Leitz Phone 1 egy 6,67 hüvelykes IGZO OLED képernyővel rendelkezik, ami 2730 x 1260 képpontos felbontással szolgál, és akár 240 Hz-es üzemre is képes lesz, miközben az adaptív működés is adott. Az Android 11 operációs rendszer fut majd a szerkezeten, aminek a grafikus felülete is eltér majd a Sharpnál látottól. A Leica egyedi szoftveres megjelenéssel szolgál, ami a kamera terén is tartogat majd változásokat.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 888 rendszerchip lapul a Leitz Phone 1 motorterében 12 GB-nyi rendszermemória és 256 GB tárhely kíséretében, szóval igencsak nívós a hardveres alap ebből a szempontból is. A tárhelyet még bővíteni is lehet, ha idővel a felvételek felemésztenék a beépített tárhelyet. Annak érdekében pedig, hogy nagyon sokáig lehessen fotózgatni, vagy éppen videózni a készülékkel, egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátor található benne. Ha valakit a többi részlet is érdekli, akkor az Aquos R6 megjelenéséről szóló hírben tájékozódhat a specifikációról teljes egészében.

Galéria megnyitása

A Leica Leitz Phone 1 biztosan nem lesz tömegtermék, és ez több dolog miatt is borítékolható. Egyrészt jelen állás szerint csak Japánban lesz elérhető a készülék, másrészt nagyon sokba fog kerülni, 188 ezer japán jent kell érte leszurkolni, ami nagyjából 505 ezer forintnak megfelelő összeg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap