Rugalmasan bővíthető és szellős a Corsair új PC háza

A Graphite 230T modern formavilággal érkezik, egyszerűen szerelhető, jól szellőzik és többféle kivitelben is forgalomba kerül.

Rugalmasan bővíthető és szellős a Corsair új PC háza

A Corsair Graphite számítógépház sorozata legutóbb a 600T jelzésű modellel bővült, de azóta már eltelt több, mint három év, így ideje volt, hogy a család újabb taggal gyarapodjon. A Corsair éppen ezért a napokban lerántotta a leplet a 230T jelzésű számítógépházról, amely közepes torony formátummal rendelkezik, kellő mennyiségű bővítőhelyet kínál, és szellőzés tekintetében is remekül vizsgázik.

A Graphite sorozatban helyet foglaló 230T 210 milliméter széles, 440 milliméter magas és 550 milliméter mély, tömege pedig 6,16 kilogramm. Az újdonság belsejében Mini-ITX, Micro ATX vagy ATX formátumú alaplap fér el, és az alaplaptálcáról a szokásos szerelőablak sem hiányzik, ami a processzorhűtő cseréjét nagyban megkönnyíti. Az alaplaptálca szélein a szokásos kivágások is jelen vannak, amelyek a kábelek hatékony elvezetésében segédkeznek. Ezek a kivágások a fotók alapján ezúttal sajnos nem kaptak gumibetéteket, de annyi baj legyen.

A 230T mattfekete belsejében több adattároló is kényelmesen elfér. Az 5,25 colos meghajtókat három, a 3,5 colosakat négy, a 2,5 colosakat pedig ugyancsak négy bővítőhely várja. A bővítőhelyek szerszámmentesen szerelhetőek, csak úgy, mint a hét darab PCI bővítőhely, illetve a ház jobb és bal oldallapja. A tápegység helyét a ház hátulján, alul alakították ki a vállalat mérnökei, ahol szűrővel ellátott szellőzőn keresztül juthat friss levegőhöz az adott ATX formátumú táp.

A ház szellőzésére egyébként nem igazán lehet panasz, hiszen összesen hat ventilátor fér el odabent. A ház elején, egy szűrő mögött két darab 120 milliméteres, LED-es világítással is ellátott ventilátor lapul, a ház hátulján pedig egy ugyancsak 120 milliméteres átmérőjű, de LED-es világítással már nem rendelkező légkeverőt találunk. Ezek már gyárilag is a kínálat részét képezik és igény szerint akár 140 milliméteresekre is lecserélhetőek. A ház tetejére igény esetén kettő, az aljára pedig egy ventilátort szerelhetünk, amelyek választásunktól függően 120 vagy 140 milliméteres átmérővel rendelkezhetnek.

Az előlapi portok között a szokásos audió csatlakozók mellett két USB 3.0-s portot találunk. Érdekesség, hogy a ház hátuljáról ezúttal lespórolták a folyadékhűtő rendszerekhez szánt furatokat, ám ez a többség számára valószínűleg nem jelent majd problémát.

Az elegáns dizájnnal érkező Corsair Graphite 230T feketében, szürkében és narancssárgában kerül forgalomba, sőt, a hagyományos mellett még oldalablakos kiadások is érkeznek belőle. A két év garanciával érkező Graphite 230T ára 79,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward