Retro FPS készül Dusk címmel

A Hexen, a Doom és a Quake egy brutális turmixban.

Retro FPS készül Dusk címmel

A retro FPS-ként meghatározott Dusk olyan alkotás, melyre ha ránézünk, azonnal láthatjuk, milyen játékok hatottak készítőjére: a források között a Heretic, a Hexen, a Doom, a Quake, de még a Redneck Rampage is megtalálható.

A játék helyszíne ugyan nem a Mars, de elég okot szolgáltat arra, hogy bőrünk épségéért kelljen aggódnunk, kezdve azzal, hogy a történet elején egy húskampóra akasztva térünk magunkhoz. A hangulathoz illő muzsika Andrew Hulshult szerzeménye.

A trailer alapján gyors iramú lövöldére lehet számítani, ahol egyik szemünkkel mindig a mögöttünk lévő eseményeket kell figyelnünk, miközben alacsony felbontású textúrákkal megjelenített, középkori és modern fegyverekkel a kezünkben harcolunk az ellenfelekkel. Az arzenálból nem hiányozhat a kétkezes kasza, a mágikus számszeríj és a duplacsövű vadászpuska sem.

A Dusk fejlesztője David Szymanski, aki két évvel ezelőtt már létrehozta a játék előfutárának tekinthető, szintén a 90-es évek első felének FPS-nosztalgiájára építő Pitet. A projekttel saját elmondása szerint a régi lövöldözős játékok sebességélményét, folyamatos mozgásait, kézzel készített, nemlineáris pályatervezését és tipikus látványvilágát szeretné visszahozni. Ugyanakkor el akarja kerülni, hogy a Duskot is helyenként játszhatatlanná tegyék a nagy elődökben olykor felbukkanó, zavaros, próbálkozásokkal megoldható labirintusok és fejtörők, melyek sokakat megakasztottak annak idején.

A Dusk 2017-ben érkezik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward