Rengeteg újdonság a Corsair műhelyéből

A Computex ma kezdetét vette, a Corsair illetékesei pedig bemutatták legfrissebb termékeiket, amelyek között különleges ledes “kijelzővel” ellátott memória modulok, professzionális sorozatú, moduláris felépítéssel rendelkező tápegységek és egy új számítógépház is jelen van. Nézzük is az újdonságokat egyenként, sorban.

Rengeteg újdonság a Corsair műhelyéből

A Computex ma kezdetét vette, a Corsair illetékesei pedig bemutatták legfrissebb termékeiket, amelyek között különleges ledes “kijelzővel” ellátott memória modulok, professzionális sorozatú, moduláris felépítéssel rendelkező tápegységek és egy új számítógépház is jelen van. Nézzük is az újdonságokat egyenként, sorban.

AirFlow Pro – Új memória modulok hőmérsékletet és aktivitást jelző parametrikus adat kijelzővel

A Corsair első körben egy meglehetősen látványos termékkel jelentkezik. A DHX Pro támogatással ellátott memória modulokhoz kínálja a gyártó legfrissebb fejlesztését, amely az AirFlow Pro nevet viseli. A technológia lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjük a memória modulok pillanatnyi hőmérsékletét és terhelését, méghozzá úgy, hogy a helyzetről zöld, sárga és piros ledek árulkodnak, amelyek fel-felvillannak. A középső hat led egy-egy modulnak felel meg, amihez az alatta vagy felette lévő led oszlop tartozik.

A ledek zöld színnel jelzik, ha egy modul hőmérséklete megfelelő, sárgával, ha melegszik és pirossal, ha már túl forró, ahogy az a lenti videón is látható.

 

A DHX Pro technológiával felvértezett memória modulok esetében egy öttűs csatlakozó segítségével lehet hozzáférni a modul hőmérsékletéhez, illetve terhelési adataihoz. Az adatokat egy mikrokontroller-vezérelt áramkör fogadja és dolgozza fel, az adatokat aztán logolhatjuk (menthetjük), vagy kijelzőre is küldhetjük.

A DHX Pro technológa nyílt forráskódon alapuló, bárki számára hozzáférhető rendszer. A későbbiekben így készülhetnek olyan rendszermonitorozó hardver elemek, amelyek a DHX Pro technológiával ellátott modulokra csatlakozva a memória alrendszer aktuális állapotáról is képet tudnak adni.

A Corsair június 30-án teszi elérhetővé a technológiához tartozó fejlesztői csomagot. A Corsair AirFlow Pro a nyár folyamán kerül forgalomba, méghozzá két év garanciával. Az újítást támogató memória modulok listája a fenti képen látható.

[bold]Új, profi tápegységek is bemutatkoztak

[/bold]Az Corsair Professional tápegység családja három taggal mutatkozik be, amelyek mindhárman moduláris felépítéssel és 80Plus Gold minősítéssel rendelkeznek. Ez utóbbi alapján a tápegységek hatékonyan, 92% körüli hatásfok mellett alakítják át a váltakozó áramot a számítógép alkatrészei számára szükséges egyenárammá. A közlemény szerint a 90% feletti hatásfok 115V-os feszültség és 50%-os terhelés mellett érvényes, míg a 92% feletti értéket 230V-os feszültség alkalmazásával, azonos terhelés mellett lehet elérni.

A 750W-os, 850W-os és 1200W-os teljesítményű tápegységek Zero Voltage Switching és Zero Current Switching technológiákkal érkeznek, amelyek a kapcsolásból adódó veszteségek, illetve az EMI kibocsátás (Elektromágneses Interferencia) mértékét hivatottak csökkenteni. Az egységek külön DC-DC szabályzó áramköröket tartalmaznak mind a 3,3V-os, mind az 5V-os, mind pedig a 12V-os ágakhoz és megfelelnek az ATX12V v2.31-es, illetve EPS 2.92-es szabványok előírásainak. A tápok egyetlen 12V-os ágat használnak, négyrétegű nyomtatott áramköri lapra épülnek és rendelkeznek aktív PFC (Power Factor Correction) támogatással is.

A gyártó közleménye szerint az újdonságok 100000 üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni. A nyár folyamán forgalomba kerülő termékekre a Corsair 7 év garanciát vállal. Az ajánlott végfelhasználói árak egyelőre nem ismertek, csak az tudható, hogy az AX1200-as, azaz a Professional sorozat csúcsmodellje nagyjából 300 dollárba fog kerülni.

Új számítógépház: Graphite Series 600T

A vállalat egy új számítógépház-családdal is jelentkezik, amelynek a Graphite Series nevet adták, és amelyben elsőként egy 600T névre keresztelt közepes torony formátummal büszkélkedő modell lesz jelen. Az új termék acél házszerkezetre épül és ABS műanyagok borítással rendelkezik. A termék öt darab 5,25 hüvelykes külső bővítőhellyel rendelkezik, míg a ház belsejében hat bővítőhely várja a 3,5 hüvelykes és 2,5 hüvelykes meghajtókat.

A ház tetején található előlapi kivezetések között a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet, egy USB 3.0-s és négy USB 2.0-s port, valamint egy FireWire csatlakozó foglal helyet. A 600T beépített ventilátor fordulatszám szabályzóval is fel van szerelve, belsejében pedig speciális kábel-menedzsment rendszer kapott helyet, hogy a kábeleket el tudjuk rejteni, így azok nem rontják a hűtést, illetve az összképet sem. Az alaplappi tálcán egy szerelőablakot is kialakítottak, amely a processzorhűtő könnyű ki- és beszerelését teszi lehetővé úgy, hogy közben az alaplap ki- és beszerelésére nincs szükség. A termék segítségével könnyedén építhetünk majd háromutas SLI vagy CrossFireX rendszereket is, mélysége pedig elég nagy ahhoz, hogy még a Radeon HD 5970-es, két GPU-val ellátott videokártya is gond nélkül elférjen benne.

A Corsair friss terméke alapjáraton három ventilátorral rendelkezik: a ház elején és tetején fehér ledes világítással ellátott 200 mm-es átmérőjű légkeverők vannak jelen, míg a ház hátulján egy 120 mm-es ventilátor teljesít szolgálatot. A 600T típusjelzéssel ellátott ház két év garanciával kerül forgalomba, méghozzá hamarosan. A termék ajánlott végfelhasználói ára 150 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward