Shop menü

RENDKÍVÜL SOKAT ÍGÉR A ONEPLUS ÚJ FELSŐKATEGÓRIÁS FÜLHALLGATÓJA

A Buds Pro 2 szinte páratlan ANC-t, többutas hangrendszert és letisztult, de mégis érdekes dizájnt hoz a vásárlóknak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Rendkívül sokat ígér a OnePlus új felsőkategóriás fülhallgatója

A OnePlus a vezeték nélküli fülhallgatók terén már nagy tapasztalattal rendelkezik, és prémium megoldást sem most először alkotott, éppen ezért bízunk abban, hogy a Buds Pro 2 valóban remek minőséget fog biztosítani. Az biztos, hogy szinte minden szempontból nagyon jó lehetőségeket nyújt az elmondottak alapján.

A hangzásról leginkább tesztek után lehet majd képet alkotni, de az mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy a Buds Pro 2 tervezői nem akarták a teljes hangtartományt egyetlen hangkeltővel lefedni, két driver található az egységekben. Van egy 11 milliméteres, ami egészen mélyre, 10 Hz-ig képes lesz lemenni, és van egy 6 milliméteres megoldás, mely akár 40 kHz-ig is felmehet, szóval nagyon széles az újdonság frekvenciatartománya.

Kiemelte a OnePlus, hogy nemcsak házon belül dolgoztak a terméken, hanem a hangolásában segített a Dynaudio műhelye is.

Galéria megnyitása

Az eszköz a hagyományos hanganyagok lejátszása mellett képes lesz a Dolby Atmos formátumot is valódi térérzet biztosítása mellett megszólaltatni. Ennek köszönhetően a filmek, sorozatok fogyasztása mellett is kiváló élményben részesülhetnek majd az emberek. A kutatások szerint pedig erre egyre nagyobb az igény, mert egyre többen néznek videókat a mobiljukon.

Galéria megnyitása

A termék egyik lényeges jellemzője, hogy a zajszűrésben kiemelkedő teljesítményre lesz képes. Elmondta a vállalat, hogy a Buds Pro 2 akár 48 dB-es zajokat is felszámolhat, hogy a zenehallgatás élménye még zavartalanabb legyen. Egyébként is a hallójáratba illeszkedő eszközről beszélhetünk, szóval eleve jól el tudja szeparálni a külső zavaró tényezőket. A fejlett ANC csak erre tesz rá egy jó nagy lapáttal. Persze lehetőség lesz többféle módban is használni az aktív zajszűrőt, be is engedheti a hangokat, ha éppen arra lenne szükség – például az utcán közlekedik a felhasználó.

Galéria megnyitása

Örömmel számolhatunk be arról, hogy a OnePlus arra is gondolt, hogy a hangátvitel magas minőségű lehessen megfelelő eszközök használata esetén. Támogatja a füles az AAC és az SBC mellett az LC3 kodeket is, később pedig egy szoftverfrissítéssel elérhető lesz az LHDC opció is. A Buds Pro 2 Bluetooth 5.3 modult használ, ami eleve sok jó technológiai megoldással, kiváló alappal szolgál, a cég pedig ki is aknázza ezt. Lesz gamer mód is, és amikor ez aktív, mindössze 54 ms-ig csökkenthető a késleltetés a mobil és a fülhallgató között.

Galéria megnyitása

A OnePlus és Oppo mobilokkal használva lehet majd a legtöbbet kihozni a fülhallgatóból, ezekkel gördülékenyebb lesz a kapcsolódási folyamat is. A vezeték nélküli füles képes arra, hogy egyszerre több eszközhöz kapcsolódjon, és ezek között részben automatikusan, részben pedig gesztusokkal lehet majd váltani. A gesztusokra a szimpla vezérlésnél is szükség lesz, mivel az ANC vagy éppen a zenelejátszás ilyen módon kezelhető legegyszerűbben. A digitális asszisztens használatát is támogatja egyébként a kütyü, szóval lehet ezen keresztül utasításokat kiadni.

Galéria megnyitása

Kéttónusú a fülhallgatók felülete, alul selyemfényű, felül pedig matt, ami ad egy kicsi játékosságot, felismerhetőséget az egyébként nagyon egyszerű dizájnnak. Fekete és zöld színekben lesz elérhető a Buds Pro 2, és IP55 védettséget élvez. Az apróságok 4,9 grammot nyomnak, a hordozójuk pedig 47,3 grammos terhet jelent az utazások alkalmával. Ez négyzetes formát kapott, de jól le van kerekítve minden irányból, hogy könnyen be lehessen csúsztatni szűk helyekre, táska vagy nadrág zsebekbe.

Galéria megnyitása

Kiemelkedően jó lett a fülhallgató üzemideje is, egy feltöltés követően akár 9 órán keresztül lehet majd élvezni a muzsikát pihenés nélkül. A tokba került akkumulátor, és azt kihasználva a felhasználók 39 órás üzemidőt facsarhatnak ki a kütyüből, persze csak akkor, ha az ANC ki pihentetve van eközben. Ha megy az ANC, akkor 30 óra alá esik a teljes üzemidő, és 6 óránként kell tölteni a füleseket.

A OnePlus Buds Pro 2 napokon belül elérhető lesz Kínában, és reményeink szerint legkésőbb február elején a OnePlus 11 globális bevezetésével az is elérhető lesz szélesebb körben. A termék a hazájában 900 jüanba kerül, ami nagyjából 49 ezer forintos összegnek felel meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére