Shop menü

RENDHAGYÓ MODULÁRIS TÁPEGYSÉGEKET KÉSZÍTETT A CORSAIR – AZ OLDALUKON VANNAK A TÁPCSATLAKOZÓK

Az RMx Shift sorozat tagjaihoz várhatóan speciális tápkábelek is érkeznek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Rendhagyó moduláris tápegységeket készített a Corsair – Az oldalukon vannak a tápcsatlakozók

A Corsair műhelyében szokatlan dizájnnal rendelkező tápegységek készülnek, amelyekkel kapcsolatban az egyik népszerű hardverdetektív, momomo_us osztott meg információkat a napokban. A vállalatnál a már meglévő RM sorozatú tápegységeket alapul véve egy olyan család készül, amelynek tagjainál nem a szokásos helyen, a tápegység hátulján találhatóak a moduláris tápcsatlakozók, hanem a tápegység jobb oldalán.

A Corsair RMx Shift névre keresztelt családban található modellek az információk szerint 850 W-os, 1000 W-os és 1250 W-os teljesítménnyel érkezhetnek majd, hűtésükről 140 milliméteres átmérőjű ventilátor gondoskodik majd, ami FDB csapágyazást használ, míg a hatásfokuk alapján 80 Plus Gold tanúsítványt kapnak a termékek.

Galéria megnyitása

Az új tápegységek várhatóan azokban a számítógépházakban jöhetnek jól, ahol a klasszikus felépítésű modellek nehezen férnek el, de az alaplaptálca mögött van elég hely az új dizájn számára. Ezekhez a tápegységekhez várhatóan nem a klasszikus, egyenes kivitelben készülő tápkábelek érkeznek, azok ugyanis többnyire nem férnének el a házakban úgy, hogy az oldallapot is fel lehessen szerelni, így a hírek szerint speciális tápkábelek is készülnek a termékekhez. Ezek a tápkábelek várhatóan elforgatott dizájnt használnak, hogy kompaktabbak lehessenek, ám a pontos technikai megvalósítással kapcsolatban még nem érkezett információ.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy az RMx Shift modelleken nincs 12VHPWR tápcsatlakozó, így továbbra is átalakító adaptereket kell majd használni például a GeForce RTX 40-es széria tagjaihoz, illetve az összes többi később érkező videokártyához is. A speciális kivitel miatt a videokártyákhoz mellékelt egyenes tápkábelek nem lesznek használhatóak, remélhetőleg erre is gondolnak majd a Corsair mérnökei.

Nincs kizárva, hogy az új tápegység-dizájnnak köze van ahhoz, hogy egyre terjednek az ASUS DIY-APE koncepcióját követő alaplapok, igaz, ezek egyelőre csak Kínában próbálnak teret hódítani. Az új dizájn lényege, hogy a tápcsatlakozókat, illetve az egyéb csatlakozókat az alaplap hátuljára száműzik a letisztultabb megjelenés érdekében, ami egyébként a szellőzés hatásfokát is javítja. Mivel ezekhez az alaplapokhoz kompatibilis számítógépházra is szükség van, nincs kizárva, hogy az új házak az elforgatott tápcsatlakozókkal ellátott tápegységek fogadására is fel lesznek készítve.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére