Rendhagyó és elegáns Mini-ITX ház a Xigmatektől

A Xigmatek Nebula elegáns megoldásai miatt kiemelkedik a szürke, átlagos Mini-ITX PC házak közül.

Rendhagyó és elegáns Mini-ITX ház a Xigmatektől

A Xigmatek Nebula kétségkívül elég egyedi, vonzó formavilággal rendelkezik. A tetőlap, illetve a talpazat, amin a ház áll, egyaránt rendhagyó módon lett kialakítva: az oldallapok élétől mindketten eltávolodnak, így bizonyos szögekből nézve olyan, mint ha maga a ház az alsó lap felett, a tető pedig az oldallapok felett lebegne.

Az oldallapok és a tetőlap igényes zongoralakk-fekete festést kapott, a ház alja pedig krómhatású ezüstben pompázik. A bekapcsoló gomb a ház tetején, süllyesztve foglal helyet, a rendszer működéséről árulkodó narancssárga fényű LED pedig a ház előlapjának bal alsó sarkában bújik meg.

A Nebula belsejében normál méretű Mini-ITX alaplap fér el, plusz két darab PCI bővítőhely is rendelkezésre áll, így akár egy kompakt kétslotos videokártya is elhelyezhető. Fontos, hogy a videokártya a szűkös helykínálat miatt nem lehet hosszabb 200 milliméternél - egy ASUS DirectCU Mini pont elférhet odabent. Processzorhűtőből sajnos nem lehet 80 milliméteresnél magasabbat alkalmazni, de ez aligha meglepő.

A házban két 3,5 colos vagy 2,5 colos adattároló fér el, méghozzá szerszámmentesen szerelhető bővítőhelyekben. Ezeken felül a leírás szerint egy további, 2,5 colos SSD meghajtókat fogadó bővítőhely is rendelkezésre áll, optikai meghajtó számára azonban nincs hely. A tápellátásról normál méretű, ATX formátumú tápegység gondoskodhat.

Az apróság megfelelő szellőzését egyetlen 120 milliméteres átmérőjű Xigmatek XOF ventilátor biztosítja, ami 1200-as percenkénti fordulatszámon üzemel. A friss levegő a ház alján kialakított szellőzőkön keresztül jut be a rendszerbe, a meleg levegőt pedig az említett ventilátor fújja ki. A gyártó mérnökei az oldallapokat úgy alakították ki, hogy azok szerszámmentesen, gyorsan levehetőek legyenek.

Az előlapi portok ezúttal a jobb oldallap szélén kaptak helyet: itt két USB 3.0-s portot, egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet találunk.

A 206 milliméter széles, 330 milliméter magas és 206 milliméter mély Xigmatek Nebula hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban. A termék várható végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward