Rendhagyó előlappal érkezik a Spire új PC háza

És még egy 420 wattos tápegység is lapul az új számítógépházban, ami ennek ellenére sem kerül többe 60 eurónál.

Rendhagyó előlappal érkezik a Spire új PC háza

A Spire egy új, a költséghatékony megoldások táborát erősítő MicroATX számítógépházat mutatott be, amely rendhagyó dizájnnal rendelkező előlappal, valamint 420 wattos tápegységgel száll harcba riválisaival szemben.

A Tricer 1408-as modell előlapja fényes fekete műanyagfelületet és szálcsiszolt alumínium hatású felületet egyaránt tartalmaz, extraként pedig 5,25 hüvelykes bővítőhelyet is kínál, ami egyre ritkább manapság. Az előlapon a két darab USB 2.0-s port mellett egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet is található, a sort pedig egy nagyméretű bekapcsoló gomb zárja.

Az új számítógépház vázát 0,45 milliméter vastag SPCC acél alkotja. A 3,8 kilogrammos ház 180 milliméter széles, 385 milliméter magas és 410 milliméter mély. Belsejében microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap fér el, az alaplaptálca pedig szerelőablakot és kábelmenedzsmentet segítő kivágásokat egyaránt tartalmaz, igaz, utóbbiak nem rendelkeznek gumibetéttel.

A bővítőkártyákat összesen 4 PCI slot várja, az adattárolókat pedig három darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyre lehet elszállásolni. A tápegység ezúttal a ház tetején, hátul kapott helyet – gyárilag itt egy 420 wattos ATX-420W-E12-2-PSU modell lapul, amelyen a Spire logója díszeleg. Az egyetlen +12 voltos tápágán keresztül maximum 15 ampernyi áram leadására képes tápegység fix tápkábelekkel érkezik és az alábbi tápcsatlakozókat kínálja:

•20+4 tűs ATX: 1 db

•+12V CPU (4 tű): 1 db

•SATA: 3 db

•Molex: 1 db

•Floppy: 1 db

Arról sajnos még a hivatalos weboldalán található leírás sem ad információt, hogy processzorhűtő és bővítőkártyák szintjén pontosan mekkora mozgástérre lehet számítani. Az viszont nem titok, hogy a ház előlapja mögött két 120 milliméteres ventilátor fér el, a ház hátuljára és oldallapjára pedig további 1-1 ilyen ventilátor szerelhető – gyárilag egy sem jár.

A Spire Tricer 1408-as számítógépháza egy költséghatékony megoldás, ami a 420 wattos tápegységgel együtt sem kerül többe 60 eurónál. Az újdonság rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward