Rejtett játék lett az Android 5.0 easter eggje

A Lollipop kódnevű rendszerben egy Flappy Bird-szerű játék csalogatható elő a megszokott helyen.

Rejtett játék lett az Android 5.0 easter eggje

A Google fejlesztői már egy ideje minden Android kiadásba belecsempésznek egy kis rejtett animációt vagy képet, és ezúttal sem feledkeztek a meglepetésről, sőt! At új android egy egész mini-játékot kapott.

Az Android easter eggjeit a kezdetektől fogva ugyanott tudják előcsalogatni a felhasználók. Be kell lépni a beállítások közé, ott előkeresni a telefonról szóló információkat, és ha ez megvan, akkor az operációs rendszer verzióját kell villámgyorsan tapicskolni, míg elő nem ugrik a rejtett fotó vagy animáció, illetve jelen esetben már a játék.

Az eddigi easter eggek.

Az első ilyen easter egg az Android 2.3 Gingerbread esetében tűnt fel, ami még napjainkban is rengeteg okostelefonon – és elvétve táblagépen – fut. A matuzsálemen egy mezei gyerekrajz töltötte be ezt a szerepet. Majd jött az Android 3.0, ahol a Honeycomb révén egy méhecske ábrája bukkant fel. Ezt követte az Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ahol megjelent az első mozgó easter egg repülő jégkrémek alakjában. Az első olyan animáció, ami már reagált az érintésekre, a Jelly Beannél jött be. Itt cukrokat lehetett ide-oda dobálni a kijelzőn. Legutóbb, az Android 4.4 KitKat esetében egy csempés felület bukkant fel a menüben, ahol az addigi Androidok képei forgolódtak.

Így érkeztünk el az Android 5.0 Lollipophoz, ahol már egy rendes játékot rejtettek a mérnökök a verziószám mögé. A szóban forgó apró "ajándék" nem más, mint a Flappy Bird egy klónja, aminél az eredeti elemek helyét a Lollipophoz passzoló grafikák vették át. Egy kicsi Android robottal kell majd manőverezni a változó irányba úszó képernyőn (indulhat balra vagy jobbra is), és mindenképpen meg kell próbálkozni a hatalmas nyalókák elkerülésével a siker érdekében. A Flappy Bird nagyon frusztráló volt, és jóformán csak ennek köszönhette a hatalmas sikerét – bármilyen furcsán is hangzik ez. Nos, az első próbálkozók véleménye szerint ebben az Android easter eggje sem változott, sőt, talán még nehezedett is. Tehát ez is rendkívül idegesítő tud majd lenni. A rekordokat egyébként nem menti a telefon, de az eredményt számolja, és mivel az Android 5.0-nál már akár videóra is vehető képernyő, biztosan meg tudja majd örökíteni a felhasználó a legmagasabb pontszámát (minimum egy fotó formájában).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward