Régi funkciót kaphat vissza a Facebook app

Régi funkciót kaphat vissza a Facebook app

A Facebook 2008-ben indította el a Chat szolgáltatást, és 2011-ben adta ki a különálló Messenger alkalmazást. Ezt követően pedig, amikor már a Messenger komoly népszerűségnek örvendett, 2014-ben eltávolította a csevegési lehetőséget a Facebook programból. Most viszont változás jöhet ezen a téren.

Az egyik népszerű „szivárogtató”, Jane Manchun Wong számolt be arról, hogy egy olyan Facebook alkalmazás verzióval került közelebbi viszonyba, ami meglepő módon egy rég látott funkciót tartalmaz. A fejlesztés alatt álló Facebook applikációban újra felbukkant a csevegésre szolgáló rész. És ez éppen akkor jelent meg, mikor arról szólnak a hírek, hogy a vállalat azon dolgozik, hogy a WhatsApp, az Instagram és a Facebook üzenetküldőjét, a Messengert összeboronálnák. Mindenképpen furcsa, hogy a Facebook miért kísérletezik azzal, hogy újra integrálja az üzenetküldést a főapplikációba, hiszen ez már nagyjából 5 éve nem része a programnak, és a modell látszólag jobban nem is működhetne, hiszen elképesztő népszerűségnek örvend külön-külön a Messenger és a Facebook, mindkettő appot több mint egy milliárd felhasználó alkalmazza világszerte.

Képernyőmentések is napvilágot láttak a Facebookba ágyazott Messengerről, és ez nagyon egyszerűen néz ki. A Facebook megnyitását követően a jobb felső sarokban rajzolódik ki a Messenger megszokott ikonja, azt kell megérinteni a felület eléréséhez. A csevegő részén felül a Chats felirat olvasható, alatta pedig szimplán fel vannak sorolva a beszélgetések mindenféle cicoma, plusz gomb, extra opció nélkül. És az egyes üzenetváltásokon belül is az egyszerűség dominál. Kicsit úgy néz ez ki, mintha a Facebook Lite programról lenne szó, amibe a teljes rendszerigény tovább csökkentése érdekébe beemelték volna az üzenetküldőt is. De a szivárogtató egyértelműen arról beszél, hogy a rendes Facebook alkalmazásról van itt szó.

Galéria megnyitása

Ezen a felületen a jelek szerint nincsenek olyan funkciók, mint a hanghívás, vagy akár a fájlmegosztás, ez a kipróbált formán kizárólag a szöveges üzenetek küldésére szolgál. Nem lehet tudni, hogy ez az újra integrált szekció mikor bukkanhat fel a Facebookon, ha egyáltalán tényleg feltűnik ilyen formán.

A Facebook szóvivője a hír kapcsán elmondta, hogy a vállalat folyamatosan próbálja annak a módját keresni, hogy a programmal jobb felhasználói élményt tudjon elérni, és gazdag funkcionalitással szolgáljon, és mindig tesztelnek olyan lehetőségeket, amikkel előrelépést lehet elérni valamilye formán, de a Messenger nagy népszerűségnek örvend a jelenlegi formájában is. Semmilyen egyéb részletet nem szeretet volna megosztani a fejlesztésekről a szakembere a pletykához kötődően.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap