Régi Atari játékból MMO?

A tegnapi hírek után (az Atari megvette az MMO gyáros Cryptic-et), már jönnek is a találgatások és hírek. Az eddigi legérdekesebb pedig az, hogy a Cryptic Studios-os kreatív főnök, Jack Emmert elhintette annak lehetőségét, hogy talán egy régi Atari játékból készül majd a következő MMO-juk.

Régi Atari játékból MMO?

A tegnapi hír után (az Atari megvette az MMO gyáros Cryptic-et), már jönnek is a találgatások, és némi hírek. Az eddigi legérdekesebb pedig az, hogy a Cryptic Studios-os kreatív főnök, Jack Emmert elhintette annak lehetőségét, hogy talán egy régi Atari játékból készül majd a következő MMO-juk.

Emmert hosszasan részletezte új tulajdonosuk előnyeit: "Az Atarinak rengeteg erőforrása van: PR, marketing, disztribúció, és így tovább. Emellett pedig számtalan nagy játéknév van a tarsolyukban, amikből remek MMO-t lehet csinálni."

Tegnap említést tettünk a Champions Online-ról és a Star Trek Online-ról is melyeket 2009-ben, illetve 2010-ben fognak megjelentetni, és egy titokzatos harmadik játékról is volt szó, ami 2011-re várható majd. Emmert nyilatkozata pedig remek alap egy kis találgatáshoz és spekulációhoz: Vajon a következő MMO alapjaiul egy régi jó Atari játék szolgál majd?

Ezen gyanúnkat megerősíteni látszik az is, hogy a múlt heti Atari live-on felvetődött az is, hogy újraélesztenek néhány régi, de el nem feledett címet is. Bizonyára sokunkban pendít érzékeny húrokat a következő néhány szóbahozott játék: Baldur's Gate, Icewind Dale, Dungeons&Dragons, Neverwinter Nights. Igaz az NWN kissé kilóg a sorból, hiszen javában fut az NWN2, nemrég jelent meg a második kiegészítő, a Storm of Zehir hozzá. Ez persze nem lehet akadály egy Forgotten Realms-es NWN MMO elkészítésénél. Ami viszont kevésbé jöhet szóba az Dungeons&Dragons, hisz annak már fut egy online változata a Turbine-nel a háta mögött.

Forgotten Realms rajongók ujjakat keresztbe, fogakat összeszorítani és drukkoljunk, hogy 2011-ben Online is viszontláthassuk Faerûn-t és a Világ Hátát...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward