Rambus: túl az 50 milliomodik XDR chipen

Rambus: túl az 50 milliomodik XDR chipen

A Rambusnál nemrégiben ünnepelték az 50 milliomodik darab XDR DRAM chip szállítását. A vállalat világszerte szállítja az XDR DRAM chipeket, ezek a memóriachipek találhatóak meg a Sony nagy népszerűségnek örvendő játékkonzoljában, a PS3-ban is. A Rambus sikere részben a Sony PlayStation 3-asának is köszönhető, mivel egyetlen darab PS3-as konzolban összesen négy darab Rambus XDR memóriachip helyezkedik el.

A Rambus 2007. októberében mérföldkőhöz érkezett, ugyanis elkészültek az Elpida minden eddiginél gyorsabb XDR chipjei. A Rambus memória chipek 4,8 Gbps-os sebességgel üzemelnek, az architektúra segítségével 9,6 GB/s-os csúcs memória sávszélesség érhető el egyetlen, 2 bájt (16 bit) szélességgel rendelkező XDR DRAM chip alkalmazása mellett. A nagy sebesség mellett a Rambus XDR chipjeinek vitathatatlan előnye az alacsony fogyasztás is. Az XDR chipek ezen kívül ODR technológiával (Octal Data Rate - Nyolcszoros Adatátviteli Sebesség) is rendelkeznek, ezáltal egyetlen órajel alatt nyolc bitet képesek feldolgozni. A FlexPhase és a Dynamic-Point-toPoint (DPP) technológiák segítségével a rendszer jelintegritása és skálázhatósága is rendkívül jónak mondható, tehát minden szempontból ideális játékkonzolban történő felhasználásra.

A Sony PlayStation 3-a konzolja nemrégiben szintén mérföldkőhöz érkezett: a konzolból eddig összesen több, mint 10 millió példányt értékesítettek. A Sony PS3-asában 3,2 GHz-es XDR chipek teljesítenek szolgálatot (szinkronban a 3.2GHz-es Cell processzorral).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward