Rágyúr a kerékpáros navigációra a Google

A koronavírus-járvány alatt rohamosan növekedett a biciklisek száma, és a Google az új igényekre próbál reagálni.

Rágyúr a kerékpáros navigációra a Google

A Google Térkép egy olyan kiváló eszköz, amit felhasználók milliói használnak napról napra rendszeresen. És azzal érte el a népszerűségét a szolgáltatás, hogy egyaránt jelent jó megoldást az autósoknak, gyalogosoknak, tömegközlekedéssel utazóknak és a bicikliseknek is. Plusz a Google pihenés nélkül fejleszti, és ma már a nyaralások előzetes tervezése során is ez az egyik legjobb eszköz, mely megkönnyíti az emberek dolgát.

Most a keresőóriás arról számolt be, hogy jobban oda fog figyelni a kerékpárosokra és az ilyen jellegű útvonal tervezésre. Kiemelte a vállalat, hogy a koronavírus-járvány kitörése jót tett a biciklis közösség gyarapodásának, ugyanis februárban hirtelen 69 százalékkal emelkedett azoknak a száma, akik a kerékpáros útvonaltervezést választották a Térkép szolgáltatás használata során. És az előző hónapban pedig mindenkori rekordot ért el ennek a funkciónak a népszerűsége.

Galéria megnyitása

A Google adatai szerint tehát soha korábban annyian nem terveztek kerékpárral útnak indulni, mint napjainkban, és tudja a vállalat, hogy a felhasználók elégedettségének tovább fokozása érdekében a kerékpáros útvonalakat minden eddiginél hatékonyabban kell kezelnie. Annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb információkat tudja adni a rendszer ezentúl már egy gépi tanulással megtámogatott, komplex algoritmust is bevet az utak feltérképezésére. Ezáltal meg tudja majd érteni a szolgáltatás, hogyan alakul a forgalom. Mert sajnos a hivatalos eszközt még ma is nagyon kevés illetékes szervezet használja ki a kerékpáros utaknak a bevitelére.

A COVID-19 okán például nagyon sok helyen ki lettek szélesítve az utak biciklis sávokkal, ezáltal megváltoztak a felhasználói szokások. Viszont a Google adatbázisába az új útvonalak ritkán kerültek be hivatalosan. De a gépi tanulást alkalmazva a rendszer már képes lehet érzékelni az ilyen változásokat is, és úgy tudja a továbbiakban az útvonalat tervezni a kijelölt szakaszokon, hogy az a valós forgalmi helyzetnek lehetőleg megfelelő legyen.

Galéria megnyitása

Örömmel látja a Google, hogy a biciklimegosztás is egyre nagyobb divatnak örvend, a legtöbb nagyvárosban már kezd kialakult kultúrája lenni ennek. És próbál ahhoz is hozzájárulni, hogy ezeket a lehető legjobban kezelje, támogassa a Térkép révén. Ezentúl már lehet majd úgy útvonalat tervezni A-ból B-be, hogy egy közeli biciklimegosztóhez navigálja a Térkép az embert, ott bemutatja az vonatkozó információkat, majd a kerékpáros úton elvezeti a felhasználót a lerakási ponthoz, ahonnan már gyalog be tudja fejezni az utat.

Galéria megnyitása

Ez az újítás egyelőre 10 nagyvárosban fog elindulni, és pozitív visszajelzések esetén tovább fog terjeszkedni. Kipróbálható majd ez az Egyesült Államokon belül Chicagóban, New Yorkban, San Franciscóban és Washingtonban. Amerikán kívül pedig Londonban, Mexikó városban, Montrealban, Rio de Janeiróban, São Paulóban és Tajpejben, Hszinpejben.

A Google már most aktív dolgozik azon, hogy a városokban a biciklikölcsönzőkkel az eddiginél is szorosabb kapcsolatot alakítson ki, és így vigye tovább az új navigációs lehetőséget, hogy tovább népszerűsítse a kerékpározást, ami nemcsak, hogy egészséges, de környezettudatos is egyszerre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap