Radeon RX 6600M vs. GeForce RTX 3060 Laptop GPU: érkezett néhány teszteredmény

A Radeon RX 6600M a jelek szerint egy ütőképes alternatíva a GeForce RTX 3060 Laptop GPU-val szemben, ha 1080p60 játékról van szó, de 1440p-s felbontásnál azért már alulmarad riválisával szemben.

Radeon RX 6600M vs. GeForce RTX 3060 Laptop GPU: érkezett néhány teszteredmény

Az AMD Radeon RX 6000M sorozatú videokártyái már bemutatkoztak a nagyközönség előtt és a velük felszerelt gamer notebookok is kezdenek szállingózni. Ennek köszönhetően érkezett egy friss teszt, amelyben azt próbálják szemléltetni, mire képes a Radeon RX 6600M egy HP Omen 16 notebook fedélzetén riválisaival, vagyis a GeForce RTX 3060 Laptop GPU-val, illetve a GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU-val szemben.

Galéria megnyitása

A mérések alapján egyértelműen látszik, hogy az AMD Radeon RX 6600M jobb teljesítmény/watt aránnyal rendelkezik, mind a GeForce RTX 3050 Laptop GPU, a többi eredményből pedig az is látszik, hogy nagyjából ugyanabban a ligában versenyez, ahol első számú riválisa, a GeForce RTX 3060 Laptop GPU is elhelyezkedik.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A további tesztekből kiderül az is, hogy a Radeon RX 6600M igen jól szerepel a GeForce RTX 3060 Laptop GPU-val szemben, ha 1080p-s felbontásban futnak a különböző játékok, itt méltó alternatívának tűnik az AMD üdvöskéje, ám 1440p felbontás esetén már egyértelműen a GeForce RTX 3060 Laptop GPU söpörheti be a győzelmeket. Utóbbi igazából nem is meglepő, hiszen az AMD eleve 1080p-s játékra szánja ezt a modellt.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Természetesen nem maradt ki a tesztből a kriptovaluta-bányászokat érdeklő méréssorozat sem, ami nem hozott nagy meglepetést: a Radeon RX 6600M jelentősen gyengébb ezen a téren, mint a GeForce RTX 3060 Laptop GPU, de nem is nagyon várhattunk mást az RDNA 2 alapú terméktől. A sort a Ray-Tracing teszt zárta, amelyben egyértelműen a GeForce RTX 3060 Laptop GPU a győztes, az AMD terméke ugyanis elég látványos lemaradást produkált. Utóbbin a későbbi optimalizációk még segíthetnek valamennyit, így erre a témára később még mindenképpen érdemes lesz visszatérni.

Összességében úgy tűnik, hogy a Radeon RX 6600M egy remek alternatíva a GeForce RTX 3060 Laptop GPU-val szemben, ha 1080p-s felbontású, 60 Hz-es képfrissítési rátájú panellel szerelt gamer notebookról van szó. Persze a későbbiek folyamán érdemes további, részletesebb teszteket is fellapozni, hogy pontos képet kaphassunk az új videokártya képességeivel és teljesítményével szemben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap